Νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ρωσίας

Νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ρωσίας

Μάιος 04, 2022 - 13:29
0 σχόλια

EUROKINISSI

Την έκτη δέσμη μέτρων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της Ρωσίας παρουσίασε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει την πρόσθετη καταχώριση στη «μαύρη λίστα» με τις κυρώσεις, αξιωματούχων και άλλων προσώπων που ενεπλάκησαν στα εγκλήματα πολέμου στην Μπούτσα, αλλά και των υπεύθυνων για τις «απάνθρωπες» σκηνές στην πόλη της Μαριούπολης, όπως είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Παράλληλα, το 6ο πακέτο κυρώσεων περιλαμβάνει τον αποκλεισμό (δηλαδή «πετάει» εκτός SWIFT) πρόσθετων σημαντικών ρωσικών τραπεζών, μεταξύ των οποίων τη ρωσική τράπεζα Sberbank, τη μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας, που κατέχει περίπου το 37% του ρωσικού τραπεζικού τομέα. «Χτυπάμε τράπεζες που είναι συστημικά σημαντικές στο ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα και στην ικανότητα του Πούτιν να σπείρει την καταστροφή», δήλωσε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Επιπλέον, μετά την απαγόρευση του Sputnik και του RT, απαγορεύεται η μετάδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση τριών ακόμη ρωσικών ειδησεογραφικών καναλιών. «Δεν επιτρέπεται να μεταδίδουν το περιεχόμενό τους πλέον στην ΕΕ, ούτε δορυφορικά ούτε μέσω διαδικτύου. Τα κανάλια αυτά είναι φερέφωνα των ψευδών ειδήσεων και της προπαγάνδας του Πούτιν και δεν πρέπει να τους δίνουμε άλλο βήμα», σημείωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.