«Ναι» από τη Γερουσία των ΗΠΑ στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Ναι» από τη Γερουσία των ΗΠΑ στην ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Αύγουστος 04, 2022 - 09:15
0 σχόλια

Eurokinissi

Μετά το ιταλικό κοινοβούλιο και η Γερουσία των ΗΠΑ είπε χθες το «ναι» για τη σημαντικότερη διεύρυνση της στρατιωτικής συμμαχίας από τη δεκαετία του 1990. Οι δύο χώρες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την μακροχρόνια ουδετερότητά τους μετά τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Το τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 95 ψήφοι υπέρ έναντι 1 κατά (Τζος Χόλι, Ρεπουμπλικάνος) και ενός «παρών» (Ραντ Πολ, Ρεπουμπλικάνος), με άλλα λόγια ξεπεράστηκε με άνεση η πλειοψηφία δύο τρίτων (67 ψήφοι) που απαιτείτο για να εγκριθούν τα πρωτόκολλα εισδοχής των δύο χωρών στον Οργανισμό του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού.

«Αυτή η ιστορική ψηφοφορία στέλνει σημαντικό μήνυμα για τη διαρκή και διακομματική δέσμευση των ΗΠΑ στο NATO, και τη βούληση να εξασφαλιστεί ότι η Συμμαχία μας είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του σήμερα και του αύριο», ανέφερε με ικανοποίηση ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στην ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από τις υπηρεσίες του.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.