Μουσικές ...αποχρώσεις με τους Sad Disco

Μουσικές ...αποχρώσεις με τους Sad Disco

Νοέμβριος 02, 2013 - 18:09

Το Arcadia Portal σήμερα εγκαινιάζει τη νέα του στήλη "Μουσικές αποχρώσεις" με την οποία θα σας ταξιδεύει στο χώρο της μουσικής. Τη στήλη θα εγκαινιάσουν οι Sad Disco.

...Τους είδαμε, μας άρεσαν και τους ανακρίναμε.

Οι Sad Disco, ένα electropop ντουέτο από την Αθήνα, κυκλοφόρησαν πριν λίγο καιρό το πρώτο τους single, με τίτλο "Heart" από την Undo Records.

1) Αρχικά, ποιοί είναι οι Sad Disco και πότε δημιουργήθηκαν;

Οι Sad Disco είναι δύο εντελώς διαφορετικοί άνθρωποι. Μια δύσκολη ένωση, ένα χάσμα, ένα θαύμα. Πέρα από bandmates, είμαστε και πολύ καλοί φίλοι. Και μια φιλία έχει τα πάντα. Τσακωμούς και αγάπη.
Γνωριζόμαστε κοντά τέσσερα χρόνια και αφού πειραματιστήκαμε με διάφορα είδη, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε αυτό το project το 2011.

2) Η μουσική σας χαρακτηρίζεται σαν electropop - synthpop, δύσκολος "ήχος" για την Ελλάδα, ποιά η γνώμη σας γι'αυτο;

Όλα τα είδη μουσικής είναι δύσκολα στην Ελλάδα. Υπάρχει το "σκυλάδικο", βαθιά ριζωμένο στην ελληνική μουσική πραγματικότητα. Οπότε γνωρίζαμε από την αρχή ότι αυτό που κάνουμε, υπάρχει περίπτωση να μην τύχει αναγνώρισης από το Ελληνικό κοινό. Παραδόξως, έχουμε μεγάλη απήχηση και στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα. Κι αυτό είναι τέλειο!

3) Στο κομμάτι που κυκλοφορεί, υπάρχει και μία remix έκδοση απο τις Marsheaux, πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Άκουσαν το Heart κατά την διάρκεια του mastering, μας είπαν ότι τους άρεσε πάρα πολύ και ότι θέλουν να κάνουν ένα remix. Και εννοείται ότι δεχτήκαμε αμέσως. Μεγάλη τιμή για εμάς.

4) Ποιούς μουσικούς ή ποιά σχήματα ξεχωρίζετε αυτή τη στιγμή στη διεθνή σκηνή;

Υπάρχουν τόσα σχήματα και τόσοι μουσικοί που ξεχώρισαν φέτος που, πραγματικά, θα μπορούσαμε να πούμε άπειρα ονόματα. Γενικά ακούμε πολύ μουσική και κυρίως underground παραγωγές. Υπάρχουν καταπληκτικά πράγματα εκεί έξω. Πλέον δεν υπάρχουν ούτε ταμπού, ούτε επιρροή από τη μουσική βιομηχανία όπως παλιά και ο καθένας παίζει ότι νιώθει. Επίσης πολύ καλή μουσική από Ελλάδα. Υπάρχει μια δυνατή και ανερχόμενη σκηνή εδώ τα τελευταία χρόνια, με φοβερούς καλλιτέχνες.

5) Τι να περιμένουμε από τους Sad Disco στο μέλλον;

Το LP μας, που θα κυκλοφορήσει από την UNDO μέσα στον χειμώνα, Lives και ίσως, αν όλα πάνε καλά, να βάλουμε την Ελλάδα στην παγκόσμια μουσική κοινότητα. Ποτέ δεν ξέρεις.

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/gg-dWoE_rdg