Μιχόπουλος: Θα εργαστούμε για να φέρουμε επενδύσεις στη Μεγαλόπολη και για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις μας

Μιχόπουλος: Θα εργαστούμε για να φέρουμε επενδύσεις στη Μεγαλόπολη και για να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις μας

Δεκέμβριος 20, 2023 - 09:27
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Για τους πρώτους στόχους της νέας δημοτικής αρχής Μεγαλόπολης μίλησε σε συνέντευξή του στο Arcadia Portal ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος. Ο κ. Μιχόπουλος και η παράταξή του αναλαμβάνει τα ηνία του Δήμου σε μια κρίσιμη περίοδο για τα πράγματα του Δήμου, ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης για βίαιη, όπως έχει χαρακτηριστεί, απολιγνιτοποίηση, ύστερα από το αδιέξοδο για την ίδρυση του Βιομηχανικού Πάρκου, αλλά και τον διάχυτο φόβο στην κοινωνία της Μεγαλόπολης εξαιτίας της παύσης λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων, που ήταν επί δεκαετίες ο στυλοβάτης της οικονομίας της περιοχής, αλλά και της Αρκαδίας.

Ο κ. Κώστας Μιχόπουλος δεν έχει αυταπάτες και γνωρίζει ότι ο δρόμος θα είναι μακρός και δύσκολος. Ωστόσο, όπως είπε και στην ομιλία του κατά την τελετή ορκωμοσίας, με συνεργασία και με πολλή δουλειά θα έρθει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ρωτήσαμε συγκεκριμένα τον κ. Μιχόπουλο για την ίδρυση γραφείου στήριξης της επιχειρηματικότητας, της μεταλιγνιτικής εξωστρέφειας, της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης που θα αναλαμβάνει την προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή καθώς και τη στήριξη των ντόπιων επιχειρήσεων, που αποτελεί έναν από τους πρώτους στόχους τους οποίους έχει θέσει. Ο κ. Μιχόπουλος μάς είπε ότι το γραφείο αυτό θα έχει στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στη Μεγαλόπολη, αλλά και τη στήριξη των ήδη υπαρχουσών επιχειρήσεων. Ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες που ήδη επενδύουν στην Τρίπολη, σχετικά με την ανάπτυξη εκ μέρους τους εγκαταστάσεων όπου θα παράγονται συσκευασίες για τα φάρμακα ή αποθήκες και χώροι αποστολής των σκευασμάτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι εκπρόσωποι των τεσσάρων μεγάλων φαρμακοβιομηχανιών παρέστησαν στην τελετή ορκωμοσίας ή έστειλαν μηνύματα στη νέα δημοτική αρχή.

Ακόμα, η νέα δημοτική αρχή στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών δημιουργίας βιομηχανικής περιοχής στο Ψαθί για την υποδοχή  επενδύσεων, χωρίς να αποκλείεται ταυτόχρονα και  το Λεύκτρο, στην άμεση ίδρυση και λειτουργία γραφείου προγραμματισμού και ωρίμανσης έργων ένταξης σε ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, στην ίδρυση γραφείου καταγραφής ανέργων για εξεύρεση εργασίας είναι απαραίτητο ιδιαίτερα μετά το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ και στη δημιουργία της «Γραμμής του Δημότη» για τηλεφωνική και ηλεκτρονική  καταγραφή των αιτημάτων και προτάσεων των δημοτών.

Η νέα δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα από την 1η Ιανουαρίου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.