Μία περίεργη παράδοση των νέων της Τρίπολης

Μία περίεργη παράδοση των νέων της Τρίπολης

Απρίλιος 14, 2012 - 01:46
16 σχόλια

videos

Μία συνήθεια που έγινε θεσμός…

Στα τέλη της δεκαετίας του 90΄  κάθε Μ.Σάββατο μαζεύονταν μερικοί φίλοι στο Μικρό Καφέ που βρισκόταν στην ΙΒ΄ , φίλοι που για διάφορους λόγους είχαν να βρεθούν αρκετό καιρό οπότε είχαν και πολλά να πουν! Η μία κουβέντα έφερνε την άλλη, οι αναμνήσεις πολλές και η τεκίλα ξεχείλιζε στα σφηνάκια μέχρι που έφτανε η στιγμή να ακούγεται κάποια φωνή… «παιδία πάμε να φύγουμε σε ένα τέταρτο λέει το Χριστός Ανέστη!!!»

Όσο περνούσαν τα χρόνια επειδή η παρέα μεγάλωνε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος αποφάσισε να διοργανώσει Τεκίλα Πάρτυ για όλους , η επιτυχία μεγάλη… Τα χρόνια πέρασαν και η πιάτσα της νεολαίας μεταφέρθηκε στο γνωστό πεζόδρομο, εκεί έχοντας και δεύτερο κατάστημα ο ιδιοκτήτης του Μικρό Καφέ μετέφερε το Τεκίλα Πάρτυ στο Jasmine όπου πραγματικά έγινε θεσμός! Σήμερα, δεκαπέντε χρόνια μετά το Μ.Σάββατο η νεολαία της Τρίπολης κάνει σε όλα τα μπαράκια(cova, deseo, zero,central) την πρόωρη «ανάστασή» της με ξέφρενα τεκίλα πάρτυ που κρατάνε ως και δέκα λεπτά πριν το «Χριστός Ανέστη»!!!
 

Το άρθρο είχε δημοσιευθεί το 2011

Ειδήσεις: 
Video: 

youtube://v/SER_aemkb5s

youtube://v/TXz7PLrrEig


16 Σχόλια

Μπράβο μαγκες! Αντε κ με μια τεκιλα αγκαλια το απόγευμα...

Μονο που με το περασμα των καιρων εχασε την αξια του για εμας που το ξεκινισαμε......

..στην κηδεια των πατεραδων μας θα πινουμε τεκιλες εως και ενα τεταρτο πριν το μυστηριο!! Ευκαιρια... μιας και βρεθηκαμε με φιλαρακια..Ξεφτυλα ειναι το συγκεκριμενο παρτυ τη συγκεκριμενη ημερα! Για τους θρησκους τουλαχιστον..

Eξίσου ισχυρή παράδοση των ιδιοκτητών που δεν κόβουν ποτέ απόδειξη, όπως και τον υπόλοιπο καιρό. Μη πληρώνετε τίποτα, χωρίς απόδειξη να λέτε ευχαριστούμε για το κέρασμα. Χρόνια Πολλά.

http://www.youtube.com/watch?v=jKWyL1A7hbY&feature=related

Καλα κανουν τα παιδια που εχουν τα μπαρακια και κανουν τα παρτυ ρε παιδια.... οποιος δεν τα γουσταρει απλα δεν παει.τοσο απλο. Ειχε αρχισει Πασχα και το συνεχισαν της Παναγιας και Παραμονη Πρωτοχρονιας το απογευμα.Οποτε δεν ειναι αποκλειστικα Πασχαλινο εθιμο. Τελος που καποιος ειπε για "θρησκεια", η πρωτη Ανασταση γινεται στις 12 το μεσημερι οποτε δεν ειναι και αμαρτια να γιορτασεις αν το δεις ετσι. Καλες γιορτες να εχουμε και υγεια!!!

Καλά όλα αυτά που λέει ο καθένας αλλά και σεβαστά και μέχρι ενός ορίου. Για το σχόλιο του χωριάτη(Σάβ, 14 Απρ 2012 - 22:50) να αναφέρω αρχικά πως καλό θα ήταν να διαβάσει και να ασχοληθεί σχετικά με την Αναστάση Α και Β να μάθει τι συμβολίζει η κάθε μια και μετά να το χρησιμοποιεί για επιχείρημα. .Τέλος εκτός και αν είναι κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος θα έπρεπε να ξέρει πως αυτό πραγματικά ξεκίνησε σαν έθιμο και έχει καταντήσει μια λαλακία και μισή από όλους τους ιδιοκτήτες εδώ και χρόνια να το έχουν ξεχειλώσει το θέμα με το τράβηγμα και την τροπή που έχει πάρει κάνοντας την τυχερή τους και μόνο όπως πολύ σωστά αναφέρει κάποιος άλλος παρακάτω γιατί αρχικά απόδείξεις δεν υπάρχουν πουθενά και όλο το παραπάνω στην μορφή που γίνεται είναι παράνομο. Είναι καφετέριες και απαγορεύεται να κάτσει κάποιος και να σου πει δεν προσφέρει καφέ μέρα μεσημέρι όπως κάνουν όλοι στο βωμό του κέρδους. . Μία αδιαφόρια και από τους ''ΔΗΜΟΤΙΚΟΎΣ ΜΑΣ'' αλλά και όλους αυτούς που το ζούν προσθέτοντας και αυτοί την πινελιά τους σε αυτό το καραγκιοζιλίκι..

Μήπως αυτό το πάρτυ δεν έχει τύχει περισσότερης προσοχής από το Δήμο Τρίπολης ώστε να διαφημιστεί μπαίνοντας και στο φυλλάδιο του Πάσχα προσελκύοντας τουρίστες να θαυμάσουν από κοντά την χωρίς μέτρο κατανάλωση αλκοόλ.......... Και αν μπορεί να βοηθήσει ο Δήμος Τρίπολης με κάποια μορφή χορηγίας προς τις καφετέρειες ώστε να μην χαθεί αυτή η παράδοση τώρα με το μνημόνιο....... Χριστός Ανέστη..........

Xwriati, τη σούβλα σου και στο χωριό σου, μανούλα μου, που θα μας πεις ότι οι τεκίλες είναι Πασχαλινό έθιμο! Ποιος το καθιέρωσε, ο Απόστολος Πέτρος, ο Ιωσήφ ή η Μαρία η Μαγδαληνή; Θου Κύριε, φυλακή τω στόματί μου, χρονιάρα μέρα! Δηλαδή, θέλεις να μας πεις ότι, λίγο πριν την Ανάσταση του Χριστού, τα τσούζανε για να γιορτάσουν το χαρμόσυνο γεγονός; Έθιμο του κάθε ιδιοκτήτη καφετέριας είναι, όχι έθιμο του Πάσχα! Έθιμο του Πάσχα είναι η τελετή του Νιπτήρα, η τελετή της Αποκαθήλωσης, η περιφορά των Επιταφίων και το σούβλισμα του οβελία! Τα συγκρίνεις δηλαδή αυτά, με την τεκιλοποσία και τη νταπα - ντούπα μουσική στο τέρμα; Κι από πότε ρε μαγκα, η Ανάσταση θεωρείται πανηγύρι που πρέπει να τη γιορτάσουμε με τεκίλες και αλκοόλ; Μου φαίνεται ότι στο σχολείο πρέπει να ήσουν...γαλαρία! Δεν έμαθες και πολλά από θρησκευτικά! Άντε, Χριστός Ανέστη!

φιλε/η "φωτια θα πεσει να μας καψει" ουτε καν με ενδιαφερει τι κανουν οι ιδιοκτητες των καφετεριων που κανουν τα παρτυ ουτε και ειμαι φαν αυτου του εθιμου γιαυτο ειπα ας κανουν οτι θελουν.ειναι στην κριση σου να πας η οχι.Μαλλον δεν διαβασες το σχολιο μου"καλα" και εκνευριστηκες χωρις λογο. Και ασε τα πικροχολα σχολια περι "γαλαριας"στο σχολειο κτλ κτλ...εγω ξερω η Ανασταση ειναι χαρουμενο γεγονος,συγνωμη αλλα ετσι εμαθα στο χωριο μου.Μη τα βαζεις λοιπον μαζι μου,Το Arcadia Portal ανεβασε αυτο το post οχι εγω. Αντε και του χρονου χωρις κομπλεξ...!

Για αυτό δεν πρόκειται να πάμε ποτέ μπροστά με τέτοια μυαλά, απολαύστε υπεύθυνα μιζέρια!

Δεν πειράζει joplue πήγαινε εσύ μπροστά με αυτά τα μυαλά και μόλις γυρίζεις πάλι εδώ θα μας βρείς. .Εκσυχρονιστές....

Ενταξει ρε Φωτιά θα πέσει να μας κάψει την επομενη χρονια θα κανουμε αποχη απο το σεξ την μεγαλοβδομαδα,θα παμε στα Ιεροσυλυμα να προσκυνησουμε,θα κανουμε 40 + 1 μερες νηστεια σαν καλος χρηστιανος,θα παμε και στην Πατμο για σουβλισουμε. Καλα ρε φιλε πας καλα; Που ζουμε.Ρε στο 2012 ζουμε,γιορταζουμε το Πασχα οπως γουσταρουμε και οπως το βλεπει η καθε γενια ξεχωριστα.

Όπως νομίζει ο καθένας!! Αλλά ο καθένας και το μακρύ και το κοντό του εδώ μέσα. . Βγήκε και O ELA να μας μιλήσει για την γενιά του PLAYSTASION.. Μπες στο facebook φιλαράκι και μην χάνεις το χρόνο σου στο πόρταλ!!

ELA, ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΕΙΣ, ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ'ΠΙΑΣΕΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ! Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΔΕΝ ΣΟΥ'ΠΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΝΗΣΤΕΙΑ, ΟΥΤΕ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟ SEX (ΣΙΓΑ ΚΙΟΛΑΣ RE MAMIA, ΜΗ ΜΑΣ ΑΥΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ SEX ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, K@TOΥΡ@ KAI ΛΙΓΟ), ΑΠΛΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΤΕΚΙΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΕΘΙΜΟ! ΓΙΑΤΙ, ΕΙΝΑΙ; ΤΟ'ΧΕΣ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ; ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΜΕ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΕΝΙΑ ΣΟΥ (ΣΑΣ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΑΘΕΙ ΤΗΝ ΤΥΦΛΑ ΤΗΣ; ΚΙ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ SEX, ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ...ΜΟΝΟ ΤΗ ΛΑΛΑΚΙΑ ΚΟΨΕ...ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ!

"ELA" ESY και του πουλιου το γαλα.... Ρε μαγκα του πληκτρολογιου,στο σεξ κολισες εσυ?μαλλον η αγαμια σε εχει κανει να τρομαζεις με αυτην την λεξη.Για αυτο τραβα βρες καμια γυναικα να "ανακουφιστεις". Αντε παλικαρι μου εσυ. Ναι ρε "Ωσια μαρια παρθενο" η γενια μου το ενα,η γενια μου το αλλο...Η δικια σου γενια ρε τι ειναι?Ροδα τσαντα και κοπανα?Αντε κανε μας την χαρη βραδυατικο. Σας θιξαμε κιολας,ραμολυμεντα.