Μια γυναίκα 60 ετών η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα που έλαβε το εμβόλιο κατά του δερματικού μελανώματος

Μια γυναίκα 60 ετών η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα που έλαβε το εμβόλιο κατά του δερματικού μελανώματος

Ιανουάριος 19, 2024 - 17:00
0 σχόλια

Eurokinissi

Μία εξηντάχρονη γυναίκα είναι η πρώτη ασθενής στην Ελλάδα που έλαβε χθες 17 Ιανουαρίου το πειραματικό mRNA προσωποποιημένο εμβόλιο κατά του δερματικού μελανώματος, στο πλαίσιο παγκόσμιας μελέτης που διεξάγεται σε περίπου 1.000 ασθενείς με εξαιρεθέν μελάνωμα υψηλού κινδύνου για υποτροπή.

Από την Ελλάδα συμμετέχουν τέσσερα Κέντρα Αναφοράς Μελανώματος, δύο στην Αθήνα (Metropolitan Hospital και Λαϊκό Νοσοκομείο) και δύο στη Θεσσαλονίκη (Διαβαλκανικό και Βιοκλινική Θεσσαλονίκης).

Ο κύριος ερευνητής από το κέντρο του Metropolitan Hospital, Ογκολόγος Παθολόγος Ομότιμος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελανώματος και Διευθυντής στην Α’ Ογκολογική Κλινική του Metropolitan, Δημήτρης Μπαφαλούκος μια ώρα μετά την έγχυση, μίλησε στο Πρακτορείο Fm του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Είναι μία ευτυχής στιγμή. Το εμβόλιο δόθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης χωρίς κάποια αλλεργική ή άλλη αντίδραση για την ασθενή, που έχει μελάνωμα σταδίου 3 C. Είμαστε πολύ χαρούμενοι όλοι στην ομάδα που μελετάμε την επίδραση του εμβολίου με την ανοσοθεραπεία σε ασθενείς με μελάνωμα υψηλού κινδύνου και περιμένουμε να καταγράψουμε τα δικά μας αποτελέσματα. Στη διεθνή αυτή μελέτη έχουν εγγραφεί από εμάς περίπου δέκα άρρωστοι».

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.