Μεταστεγάζεται το μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Σταδίου στο διδακτήριο Ριζών Τεγέας

Μεταστεγάζεται το μονοθέσιο Νηπιαγωγείο Σταδίου στο διδακτήριο Ριζών Τεγέας

Σεπτέμβριος 04, 2019 - 10:36
0 σχόλια

Κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 26 Αυγούστου, ετέθη εκτός ημερήσιας διάταξης η μεταστέγαση του μονοθέσιου νηπιαγωγείου Στενού Τεγέας στο διδακτήριο Ριζών, και τη λειτουργία του ως 2/θεσίου νηπιαγωγείου με προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος Αναστάσιος έδωσε το λόγο στον δημοτικό σύμβουλο κ. Βόσνο Δημήτριο ο οποίος έθεσε υπόψη των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την ακόλουθη εισήγηση της Δ/νσης Α/θμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας:

Το Δημοτικό Σχολείο Ριζών Τεγέας στεγάζεται σε ιδιόκτητο διδακτήριο στην Τ.Κ. Ριζών Τεγέας αλλά από το σχολικό έτος 2018-2019 και εντεύθεν τελεί σε αναστολή λειτουργίας λόγω εγγραφής ελάχιστου αριθμού μαθητών κατά τα οριζόμενα στην κείμενη νομοθεσία (παράγραφοι 4-10 του άρθρου 4 του Ν.1566/1985, ΦΕΚ 167 Α'). Ομοίως και το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Ριζών Τεγέας (παράγραφοι 1α & 1β του άρθρου 35 του Ν.4386/2016 ΦΕΚ 83 Α').
Το διδακτήριο βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει ένα 6/θέσιο δημοτικό σχολείο.

Το Δημοτικό Σχολείο Σταδίου Τεγέας στεγάζεται σε ιδιόκτητο διδακτήριο στην Τ.Κ. Σταδίου Τεγέας και λειτουργεί ως 6/θέσιο δημοτικό σχολείο. Το επόμενο διδακτικό έτος (2019-2020) θα φοιτούν εκατόν έξι (106) μαθητές εκ των οποίων οι είκοσι πέντε (25) θα παρακολουθούν και το προαιρετικό ολοήμερο (απογευματινό) πρόγραμμα του σχολείου.

Το συστεγαζόμενο Νηπιαγωγείο Σταδίου Τεγέας λειτουργεί με συνολικό αριθμό είκοσι πέντε (25) φοιτούντων νηπίων (νήπια α' ηλικίας και νήπια β' ηλικίας- προνήπια) εκ των οποίων πέντε (5) θα παρακολουθούν και το προαιρετικό ολοήμερο (απογευματινό) πρόγραμμα του σχολείου.

Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει: i) η διάθεση επαρκούς αριθμού κενών αιθουσών ιδιαίτερα στο ισόγειο του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Ριζών Τεγέας, το οποίο βρίσκεται σε άριστη κτιριακή κατάσταση, όπως επανειλημμένα έχουμε διαπιστώσει αυτοπροσώπως κατά τις επισκέψεις μας στον χώρο, ii) η διαπιστωμένη στέγαση του Νηπιαγωγείου Σταδίου Τεγέας σε αίθουσα του διδακτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας σε συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές για το αξιόλογο εκπαιδευτικό έργο της προσχολικής αγωγής & εκπαίδευσης το οποίο επιτελεί επί σειρά ετών η τοποθετημένη εκεί μόνιμη εκπαιδευτικός ειδικότητας Νηπιαγωγών κλάδου ΠΕ 60, iii) η δυνατότητα που παρέχεται για την βέλτιστη αξιοποίηση των υπαρχουσών κτιριακών σχολικών υποδομών στην Δ.Ε. Τεγέας ώστε να υποβληθούν μελλοντικά σχέδια από μέρους του οικείου Ο.Τ.Α. α' βαθμού (Δήμου Τρίπολης) για ένταξη των διδακτηρίων αυτών σε ειδικά επιδοτούμενα προγράμματα κάλυψης του οικονομικού κόστους ενεργειακής αναβάθμισής τους ή ένταξής τους σε πρωτοπόρα προγράμματα («Πράσινα Σχολεία», «Σχολεία Αειφόρου Ανάπτυξης», κ.λ.π.) και iv) η ισομερής κατανομή των σχολικών μονάδων στις Τ.Κ. Σταδίου και Ριζών Τεγέας αφού πλέον οι ανάγκες των μαθητών ηλικίας 7-12 ετών θα καλύπτονται από το Δημοτικό Σχολείο που θα στεγάζεται μόνο στο διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας (λόγω της φθίνουσας πορείας του μαθητικού πληθυσμού του Δημοτικού Σχολείου Ριζών Τεγέας και της διαφαινόμενης παύσης της λειτουργίας του σε βάθος χρόνου) ενώ το Νηπιαγωγείο Σταδίου Τεγέας θα μπορεί να στεγάζεται στο διδακτήριο Ριζών Τεγέας έχοντας τη δυνατότητα να λειτουργήσει πλέον σαν μία διθέσια (2/θ) σχολική μονάδα και με προαιρετικό ολοήμερο (απογευματινό) πρόγραμμα απασχολώντας έτσι τρεις (3) εκπαιδευτικούς ειδικότητας Νηπιαγωγών κλάδου ΠΕ 60, αποτρέποντας και τη μετεγγραφή νηπίων που διαμένουν στην Τ.Κ. Σταδίου Τεγέας και λόγω της μη Στοιχεία Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας Οργανικότητα 7/θέσιο Λειτουργικότητα κατά το διδακτικό έτος 2019-2020 6/θέσιο Αριθμός τμημάτων 6 Αριθμός απασχολούμενων εκπαιδευτικών (δασκάλων) κατά το διδακτικό έτος 2019-2020 6 Αριθμός απασχολούμενων εκπαιδευτικών (διαφόρων ειδικοτήτων) κατά το διδακτικό έτος 2019-2020 7 Συνολικός αριθμός φοιτούντων μαθητών στο Υποχρεωτικό Πρωινό Πρόγραμμα 106

Συνολικός αριθμός φοιτούντων μαθητών στο Προαιρετικό (απογευματινό) Ολοήμερο Πρόγραμμα 25 Λειτουργία Ολοήμερου Τμήματος κατά το διδακτικό έτος 2017-2018 ΝΑΙ Διδακτήριο (ιδιοκτησιακό καθεστώς) Διδακτήριο του Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τ εγέας (ιδιόκτητο)
λειτουργίας του προαιρετικού ολοήμερου (απογευματινού) προγράμματος επέλεγαν τη μετεγγραφή τους σε Νηπιαγωγεία της Τρίπολης.

Η πρόταση της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας αναφέρει:

«Προτείνουμε τη μεταστέγαση για το σχολικό έτος 2019-2020 του 1/θεσίου Νηπιαγωγείου Σταδίου Τεγέας από το διδακτήριο του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας της Τ.Κ. Σταδίου Τεγέας στο διδακτήριο Ριζών Τεγέας των τελούντων σε αναστολή λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ριζών Τεγέας της Τ.Κ. Ριζών Τεγέας και την λειτουργία του ως 2/θέσιας σχολικής μονάδας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο παρέχεται βελτιωμένη ποιότητα υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στα νήπια της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Τεγέας επιδρώντας επιπροσθέτως καθοριστικά και στη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης από μέρους τους προς το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα ενώ αξιοποιείται κατά τον βέλτιστο τρόπο η κτιριακή υποδομή της Δ.Ε. Τεγέας του Δήμου Τρίπολης».

Κατόπιν το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε τη μεταστέγαση για το σχολικό έτος 2019-2020 του 1/θεσίου Νηπιαγωγείου Σταδίου Τεγέας από το διδακτήριο του συστεγαζόμενου Δημοτικού Σχολείου Σταδίου Τεγέας της Τ.Κ. Σταδίου Τεγέας στο διδακτήριο Ριζών Τεγέας των τελούντων σε αναστολή λειτουργίας Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ριζών Τεγέας της Τ.Κ. Ριζών Τεγέας και την λειτουργία του ως 2/θέσιας σχολικής μονάδας θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο παρέχεται βελτιωμένη ποιότητα υπηρεσιών προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στα νήπια της ευρύτερης περιοχής της Δ.Ε. Τεγέας επιδρώντας επιπροσθέτως καθοριστικά και στη διαμόρφωση μιας θετικής στάσης από μέρους τους προς το εκπαιδευτικό σύστημα γενικότερα ενώ αξιοποιείται κατά τον βέλτιστο τρόπο η κτιριακή υποδομή της Δ.Ε. Τεγέας του Δήμου Τρίπολης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.