Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κοινού Καρυτινών σε όλους όσοι συνέβαλαν στα παραμυθένια Χριστούγεννα της Καρύταινας (pics)

Το μεγάλο «ευχαριστώ» του Κοινού Καρυτινών σε όλους όσοι συνέβαλαν στα παραμυθένια Χριστούγεννα της Καρύταινας (pics)

Ιανουάριος 11, 2024 - 15:00
0 σχόλια

Ευχαριστίες!!!!! Με μια γλυκιά γεύση μπήκε ο καινούριος χρόνος στην Καρύταινα!

Πολλές όμορφες στιγμές, παραμυθένιο σκηνικό, πρωτότυπες δράσεις, εκατοντάδες χαρούμενα παιδιά με τις οικογένειές τους. Μελωδίες στα σοκάκια, δώρα, χαμόγελα, χαρά, ελπίδα, προσμονή,ανταμώματα!!!!
Τις δράσεις που σχεδίασε και πραγματοποίησε την περίοδο των γιορτών ο σύλλογος μας, αλλά  και τις δράσεις που στήριξε με κάθε τρόπο, αγκάλιασαν και οι επισκέπτες που συμμετείχαν τόσο από την περιοχή μας, όσο κι από μέρη μακρινά και τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Οι εκδηλώσεις μας όμως ενθουσίασαν και πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με την επικοινωνία και θέλησαν με δική τους πρωτοβουλία να αναδείξουν.
 Παρόλο το απαιτητικό πρόγραμμα μας κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, με πολλή χαρά  ήρθαμε σε επαφή μαζί τους και τους γνωρίσαμε την Καρύταινα μέσα από τα δικά μας μάτια!
 

Ευχαριστούμε θερμά το Arcadia Portal και φυσικά τους απεσταλμένους του κο. Θάνο  Μπόγρη και κα. Έφη. Ευχαριστούμε επίσης, τον Κο. Δημήτρη Ζογκόκη Σκίουρο από το Best TV,το Καφενείο της Μεγαλόπολης και τον κο. Αλεβίζο,  την Εφημερίδα της Γορτυνίας, καθώς και το Ionian TV, στο οποίο δώσαμε συνέντευξη στην κα. Αγγελική  Σπυροπούλου αμέσως μετά τις γιορτές (θα προβληθεί στην εκπομπή Εντός Αρκαδίας, την Παρασκευή 12/1/24, στις 21:00). Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον συμπατριώτη μας και μέλος του συλλόγου μας κο. Βασίλη Μπακογιάννη, ο οποίος κάνοντας  διακοπές εδώ κάλυψε  κάποιες από τις δράσεις μας, με επαγγελματισμό αλλά και πηγαίο ενθουσιασμό!

Ξεκινήσαμε το φθινόπωρο με τη σκέψη τα φετινά Χριστούγεννα η Καρύταινα να αποτελέσει πόλο έλξης και προορισμό για ενήλικες και παιδιά που θέλουν να ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων. Τα έσοδα μας όμως ήταν περιορισμένα. Δεν είχαμε την οικονομική δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε κάποιες  από τις ιδέες μας. Δεν το βάλαμε κάτω! Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ο καθένας ανέλαβε τον τομέα που τα καταφέρνει καλύτερα είτε λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας είτε ξεδιπλώνοντας το ταλέντο του. Σε πολλές περιπτώσεις ο συνδυασμός των δύο έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.
 

Αξίζει να σημειωθεί ότι  η προσπάθεια  και η συμμετοχή όλων των μελών, κατοίκων και φίλων του συλλόγου μας ήταν ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ!!!
Νιώθουμε ευγνωμοσύνη και ευχαριστούμε πολύ τον Γιώργο Κοτέλο, τον Παναγιώτη Μάτσικα, τον Βασίλη Σπυρακόπουλο, τον Γιώργο Πουλόπουλο, τον Λουάν Βέστι, τη  Δώρα  Νικολακοπούλου για τις κατασκευές/ επισκευές/ φωταγώγηση κτλ. της Φάτνης, των δέντρων και του Χριστουγεννιάτικου διαδραστικού σκηνικού, καθώς και του Ταχυδρομείου του Αη Βασίλη.

Ευχαριστούμε πολύ τη Στέφη Αντωνίου για την ιδέα της να γιορτάσουμε τα ΙπποΧριστούγεννα, τα οποία  περιλάμβαναν γνωριμία, επαφή, τάισμα, βόλτες με τα άλογα της, καλλιτεχνικά εργαστήρια για παιδιά, αυτόγραφα από τη Μελισσούλα, ένα άλογο που έχει υιοθετήσει, περιποιείται και προστατεύει. Στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία με όλα τα μέσα και το έμψυχο δυναμικό που διαθέταμε.
Ευχαριστούμε την ομάδα Διάσωσης Αρκαδίας,για τη συμμετοχή στην παραπάνω δράση.
Ευχαριστούμε πολύ  και τη Σχολική Επιτροπή για την παραχώρηση του Δημοτικού σχολείου Καρύταινας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Στάθη Αναγνώστου, μουσικό, κάτοικο Μεγαλόπολης και μέλος του συλλόγου μας για την εθελοντική συμμετοχή του στο  μοίρασμα των δώρων στα σπίτια του χωριού μας.
 

Οι μελωδίες από το ακορντεόν του στα σοκάκια και στην πλατεία και οι παιδικές φωνούλες  που τον συνόδευαν έδωσαν φρεσκάδα, παλμό και ξεχωριστό αποτέλεσμα!!!!
 Η Στέφη Αντωνίου ήταν πάλι στη συντροφιά μας και παρέα με τη Λάρα, ένα από τα άλογα της  βοήθησε στο μοίρασμα των δώρων και την ευχαριστούμε πολύ και για αυτό!
 Τα παιδιά του χωριού μας κι όσα ήρθαν από την Αθήνα για διακοπές ήταν το άγρυπνο μάτι μας σε πολλές περιπτώσεις!
 Εφοδίαζαν το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη με έντυπα/γράμματα κάθε φορά που λιγόστευαν, υπενθύμιζαν στους αφηρημένους οδηγούς να μην παρκάρουν μπροστά στο διαδραστικό σκηνικό μας κι εμποδίζουν τις δραστηριότητες, ήταν οι ακούραστοι κουβαλητές, όπου κι όταν χρειαζόταν. Απολάμβαναν όμως τις εκδηλώσεις και δεν ξεχνούσαν τις Παραμονές των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς και των Φώτων να μας ψάλλουν τα Κάλαντα.
 Το γρήγορο ποδοβολητό τους, οι χαρούμενες φωνές στα σοκάκια, η παρέα  που έκαναν  μεταξύ τους, η διάθεση τους να μας βοηθήσουν σε καθετί που χρειαζόταν μας δίνει ελπίδα και δύναμη να συνεχίσουμε να προσπαθούμε να κρατάμε το χωριό μας ζωντανό.
 Ένα μεγάλο ευχαριστώ ανήκει και στην Λίλα Παναγουλοπούλου, γιατρό, κάτοικο της Μεγαλόπολης και μέλος του συλλόγου μας.
Ανέλαβε τη μουσική επένδυση με την κιθάρα και τη φλογέρα της τη βραδιάς αφήγησης παραμυθιών στον Πύργο της Λεβενταινας. Σε συνεργασία με την Ελένη Κουσκουρελου, παιδαγωγό και πρόεδρο του συλλόγου μας, προετοίμασαν γιορτινά παραμύθια από όλον τον κόσμο. Ακούραστη και πάντα διαθέσιμη για πρόβες έδωσε τον καλύτερο εαυτό της, αλλά και ερεθίσματα και υπέροχα  ακούσματα στους μικρούς θεατές.
 Ο Πύργος της Λεβένταινας αυτή τη χρονική περίοδο δυστυχώς είναι κλειστός, λόγω έλλειψης αρχαιοφύλακα. Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αρκαδίας όμως και η υπεύθυνη Αρχαιολόγος για την Καρύταινα, κα. Παπαδημητρίου Μαρίνα χωρίς δεύτερη σκέψη μας έδωσαν τη δυνατότητα να ανοίξει ο Πύργος και να φιλοξενήσει αυτή την ξεχωριστή εκδήλωση.Ευχαριστούμε θερμά!
 Το γιορτινό μας πρόγραμμα ολοκληρώθηκε  στις 5 Ιανουαρίου με τη  θεατρική παράσταση:"Σχολείο Καλικάντζαρων", από το θέατρο ΑΝΑΠΟΔΑ.
 Ήρθε στον τόπο μας ένας τριμελής θίασος και  σκόρπισε χιούμορ, ταλέντο, μελωδίες, λόγια με αναφορές στην ελληνική Παράδοση, κοστούμια εμπνευσμένα, κείμενα μελετημένα, ακροβατικά, θεατρικό και διαδραστικό παιχνίδι και φυσικά εξέπληξε  κι ενθουσίασε ενήλικες και παιδιά.

Μια παράσταση που θα θυμόμαστε για καιρό και πραγματοποιήθηκε χάρη στην χορηγία  του συμπατριώτη μας και μέλους του συλλόγου μας, κου. Αθανασιάδη Κυριάκου.
 Ο σύλλογος μας φρόντισε να προσφέρει φιλοξενία και ξενάγηση στα μέλη του θιάσου και ο Μπάμπης Πολλάλης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας " Το Κάστρο"  τους πρόσφερε γεύμα μετά την παράσταση με όλων των λογιών τους μεζέδες και τις νοστιμιές της Αρκαδίας!Τους ευχαριστούμε όλους από καρδιάς!!!!
 Καρύταινα!!!
 Ένας μικρός τόπος, με μεγάλη ιστορία και γενναιόδωρους ανθρώπους!!!!!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.