Με βροχή και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία

Με βροχή και χιόνια στα ορεινά το Σαββατοκύριακο στην Αρκαδία

Φεβρουάριος 01, 2014 - 10:46

Με βροχές, χιόνια στα ορεινά και κρύο μπαίνει ο Φεβρουάριος στην Αρκαδία. Στην "καρδιά" του χειμώνα βρείτε ευκαιρία να απολάυσετε τα χιόνια στα ορεινά χωριά της Αρκαδίας, αλλά και να επισκεφθείτε το Χιονοδρομικό Μαινάλου που ανοίγει τις πόρτες του.

Αραιές νεφώσεις προβλέπονται για την Τρίπολη το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 6 βαθμούς Κελσίου και μέτριους βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 5 μποφόρ. Τις απογευματινές και βραδυνές ώρες προβλέπεται μεταβολή του καιρού, με συννεφιασμένο ουρανό, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 3 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 5 μποφόρ.

Για την Κυριακή 2/2, ο καιρός θα είναι βροχερός, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από 3 έως 4 βαθμούς Κελσίου και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους με ένταση που θα φτάσει τα 6 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι της ίδιας ημέρας ο καιρός θα παραμείνει αμετάβλητος, με βροχοπτώσεις, με την θερμοκρασία να αγγίζει τους 4 βαθμούς Κελσίου και διατήρηση των ανέμων από βορειοανατολική διεύθυνση και ένταση μέχρι 6 μποφόρ.

Για πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προειδοποιεί η ΕΜΥ σε έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε.

Αναλυτικά:

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής και από τα νοτιοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και τις καταιγίδες, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Θυελλώδεις θα είναι οι άνεμοι στο Αιγαίο.

Την Κυριακή (02-02-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπονται στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες και πιθανόν πρόσκαιρα στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά -ημιορεινά της Πελοποννήσου, της Στερεάς, της Ευβοίας και πιθανόν της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί στα βόρεια, ανατολικοί νοτιοανατολικοί στα νότια και η ένταση τους θα φτάνει κατά τόπους τα 8 μποφόρ.

Tη Δευτέρα (03-02-2014) αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων.

Ειδήσεις: