Μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης δέκατη σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιολογίας

Μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης δέκατη σε Πανελλήνιο διαγωνισμό Βιολογίας

Μάρτιος 17, 2014 - 13:54

Η Τρίπολη φαίνεται πως έχει την τιμητική της σε διακρίσεις στους νέους της όχι μόνο σε καλλιτεχνικό επίπεδο όπως μας έχει τελευταία συνηθίσει αλλά και σε γνωστικό. Μιλάμε για τη μαθήτρια του 4ου ΓΕΛ Τρίπολης, Ελένη Αρτοπούλου, η οποία διακρίθηκε στον πανελλήνιο διαγωνισμό βιολογίας.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Αρτοπούλου, μαθήτρια τρίτης Λυκείου, πέρασε δέκατη στον διαγωνισμό, συγκεντρώνοντας το 91.5 του συνολικού βαθμού, αφού διακρίθηκε για τις επιδόσεις της στο εν λόγω μάθημα, και μάλιστα σε ένα μάθημα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας.

Ανάλογες προσπάθειες και μάλιστα σε μία τάξη όπου οι πανελλήνιες εξετάσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο, η Ελένη απέδειξε, ότι η συμμετοχή σε έναν διαγωνισμό, δεν αποτελεί τροχοπέδη για τις εξετάσεις και το διάβασμα, απεναντίας δίνεται με αυτόν τον τρόπο περισσότερο κουράγιο αλλά και αυτοπεποίθηση στην ψυχολογία του κάθε μαθητή, που έχει όνειρα, θέτει ψηλά τον πήχη και αδημονεί λίγο πριν περάσει τη μεγάλη «πόρτα» του Πανεπιστημίου.

Δεν έχουμε παρά να ευχηθούμε σε εκείνη πολλά συγχαρητήρια αλλά και καλή δύναμη ενόψει και των πανελλαδικών εξετάσεων, προς εκπλήρωση κάθε της στόχου.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας διεξάγεται κάθε χρόνο ανάμεσα σε μαθητές Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου όλων των σχολείων της χώρας με σκοπό την εκδήλωση του ενδιαφέροντος των μαθητών για την επιστήμη της Βιολογίας και την ανάδειξη των ικανοτήτων τους στον τομέα αυτό της επιστήμης.
Την ευθύνη για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού έχει η Οργανωτική Επιτροπή.

Στόχοι του διαγωνισμού είναι:
• Να διαπιστωθεί κατά πόσο ο μαθητής μπορεί να δεχτεί τη γνώση ως επίκτητη ιδιότητα την οποία αποκτά οικοιοθελώς και όχι εξ ανάγκης για την απόκτηση κάποιου τίτλου σπουδών.
• Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή να ανταποκριθεί στην επίλυση προβλημάτων.
• Να διαπιστωθεί η ικανότητα του μαθητή στη συνδυαστική σκέψη.

Οι μαθητές διαγωνίζονται γραπτώς σε εξεταστέα ύλη που καθορίζεται από την Οργανωτική Επιτροπή και ο τύπος των ερωτήσεων είναι κατανόησης, ανάκλησης γνώσεων, συνδυαστικές ερωτήσεις και προβλήματα.
Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Βιολογίας πραγματοποιείται σε τρεις φάσεις. Η πρώτη φάση διεξάγεται, ξεχωριστά για την Α΄ τη Β΄ και τη Γ΄ Λυκείου, στα κατά τόπους Εξεταστικά Κέντρα όπως ορίζονται από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθε Νομού και συμμετέχουν όσοι μαθητές έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Οι 24 πρώτοι της Γ΄ Λυκείου μαζί με τους 12 πρώτους των διακριθέντων από τη Β΄ Λυκείου του προηγούμενου διαγωνισμού συμμετέχουν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού που διεξάγεται σε Εξεταστικό Κέντρο που ορίζει η Οργανωτική Επιτροπή. Οι ημερομηνίες των δύο αυτών φάσεων προσδιορίζονται στην εγκύκλιο αναγγελίας του Διαγωνισμού του Υπουργείου Παιδείας. Οι 12 πρώτοι της Β΄ Λυκείου του τρέχοντος διαγωνισμού διατηρούν το δικαίωμα να λάβουν μέρος και στο διαγωνισμό της επόμενης χρονιάς απευθείας στη δεύτερη φάση.

Οι 12 πρώτοι της δεύτερης φάσης παίρνουν μέρος στην τρίτη φάση του διαγωνισμού η οποία ορίζεται (σε τόπο και χρόνο) από την Οργανωτική Επιτροπή και έχει χαρακτήρα εργαστηριακό.
Τέλος οι 4 πρώτοι παίρνουν μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Βιολογίας.

Αποτελέσματα Α΄ φάσης Γ΄ Λυκείου

 1

ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "Ο ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ"

98

1

2

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΗ του ΧΡΗΣΤΟΥ

2 ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

97,5

2

3

ΤΟΙΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΣ

ΓΕΛ ΝΕΑΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

95,5

3

4

ΖΟΥΜΠΟΥ ΘΕΟΦΑΝΩ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΓΕΛ ΚΑΡΕΑ

95

4

5

ΦΕΤΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

3 ΓΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ

94

5

6

ΛΙΑΜΠΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ του ΕΥΘΥΜΙΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

93,5

6

7

ΜΠΙΣΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΡΙΑ του ΧΡΗΣΤΟΥ

2 ΓΕΛ ΧΑΝΙΩΝ

93,5

6

8

ΚΑΡΑΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

2 ΓΕΛ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ

93

7

9

ΜΑΓΓΙΩΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

26 ΓΕΛ ΑΘΗΝΩΝ

93

7

10

ΠΕΓΚΑ ΣΟΦΙΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Β ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΓΕΛ ΕΚΑΛΗΣ

93

7

11

ΣΟΥΡΒΑΝΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ του ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ

ΓΕΛ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

93

7

12

ΜΗΤΤΑ ΣΤΥΛΙΑΝΗ του ΓΕΩΡΓΙΟΥ

3 ΓΕΛ ΞΑΝΘΗΣ

92,5

8

13

ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΑΘΗΝΑ"

92

9

14

ΤΣΙΩΡΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ του ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

3 ΓΕΛ ΑΡΓΟΥΣ

92

9

15

ΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ του ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

4 ΓΕΛ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

91,5

10

16

ΓΑΤΣΟΥΝΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-ΑΛΚΜΗΝΗ του ΣΤΕΡΓΙΟΥ

ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΑΡΜΟΝΙΑ

91,5

10

17

ΖΗΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

ΓΕΛ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

91,5

10

18

ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ ΕΙΡΗΝΗ του ΠΕΡΙΚΛΗ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ-PIERCE

91,5

10

 

Ειδήσεις: