Μαντάς: Μιλάμε για εναλλακτική διαχείριση όχι για δεματοποίηση σύμμεικτων

Μαντάς: Μιλάμε για εναλλακτική διαχείριση όχι για δεματοποίηση σύμμεικτων

Οκτώβριος 30, 2014 - 10:52
0 σχόλια

Από το astrosnews

Για το ζήτημα διαχείρισης των απορριμάτων, το οποίο έχει έρθει με επιτακτικό τρόπο στην επικαιρότητα τόσο σε επίπεδο Περιφέρειας, όσο και σε επίπεδο δήμων το τελευταίο διάστημα, μίλησε στην κάμερα του astrosnews ο δήμαρχος Β. Κυνουρίας Παναγιώτης Μαντάς. Το astrosnews έθεσε τα ερωτήματα που έχουν προκύψει τόσο από τον δημόσιο διάλογο και τις αντιπαραθέσεις των παρατάξεων σε δήμο και περιφέρεια, όσο και αυτά που προκύπτουν από την μέχρι σήμερα διαχείριση αλλά και την μελλοντική αντιμετώπιση του μεγάλου αυτού ζητήματος.

Σε γενικές γραμμές ο δήμαρχος ανέφερε:

«Την υπάρχουσα, προσωρινή και πρόχειρη λύση του Τάνου δεν την δημιουργήσαμε εμείς αλλά την βρήκαμε από προηγούμενες διοικήσεις, ενώ πρόσωπα που σήμερα κάνουν κριτική είχαν ψηφίσει για την δημιουργία και λειτουργία της».
«Στην πρόταση μας για το μεταβατικό στάδιο που περιλαμβάνει και την δεματοποίηση, μιλάμε για ολόκληρη Μονάδα Επεξεργασίας, με διαλογή, ανακύκλωση και δεματοποίηση ΜΟΝΟ ενός ποσοστού 15-20% του συνολικού όγκου απορριμάτων».

Για να λειτουργήσει η ανακύκλωση πρέπει πρώτα να δημιουργηθεί η μονάδα διαλογής που σχεδιάζουμε. Αλλιώς μιλάμε για …ευχολόγια και ανακύκλωση βιτρίνας

«Δεν πρόκειται να μπω σε διαδικασία πολιτικών αντεγκλήσεων, με κομματικό εκλογικό άγχος και διασπορά ψευδών ειδήσεων. Λυπάμαι για όσους το κάνουν. Εμείς ψάχνουμε λύσεις»
«Καμία δέσμευση για όγκο απορριμάτων και καμία συμφωνία για αποθήκευση απορριμάτων από άλλο δήμο. Ακόμη κι αν επεξεργάζονται στην περιοχή μας θα αποθηκεύονται στον δήμο που ανήκουν«.
«Η μονάδα επεξεργασίας, ακόμη και ως προσωρινή λύση, θα λειτουργεί σε ευρωπαϊκά πρότυπα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έσοδα από την διαχείριση των χρήσιμων υλικών».

Δείτε εδώ την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων της Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης στην πρόταση διαχείρισης που έχει καταθέσει ο Δήμος Βόρειας Κυνουρίας

Δείτε στη συνέχεια την Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Μαϊου 2006) που δημιουργεί τον «πρόχειρο ΧΑΔΑ» στον Τάνο (αφού πρώτα έπαυσε την λειτουργία όλων των υπόλοιπων που λειτουργούσαν στον δήμο)

Ειδήσεις: 
Συνημμένα αρχεία: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.