Λεωνίδιο: Παραδοσιακά Κάτω Ιταλίας και ταραντέλα στο Μελιτζάzz 2023 (pics,vid)

Λεωνίδιο: Παραδοσιακά Κάτω Ιταλίας και ταραντέλα στο Μελιτζάzz 2023 (pics,vid)

Ιούλιος 09, 2023 - 14:54
0 σχόλια

Με απόλυτη επιτυχία συνεχίστηκε το Μελιτζάzz 2023 με μια σειρά εκδηλώσεων, με αμέτρητη μουσική, χορό αλλά και στοιχεία πολιτισμού που αναδεικνύουν το Λεωνίδιο ως έναν μοναδικό προορισμό.

Το βράδυ του Σαββάτου 8 Ιουλίου στην Πλατεία Μητρόπολης στο Λεωνίδιο παρουσιάστηκαν τραγούδια από την παράδοση της Κάτω Ιταλίας, με χαρά και μελαγχολία, με ρυθμό και χορό, με ταραντέλα.

Το φιλοξενούμενο συγκρότημα από το Martano δημιουργήθηκε από επιλεγμένους μουσικούς και χορευτές από την Ορχήστρα “La Notte della Taranta“.

Το «La Notte della Taranta» είναι το μεγαλύτερο φεστιβάλ στην Ιταλία και ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα για τη λαϊκή κουλτούρα στην Ευρώπη. Διαδραματίζεται στο Σαλέντο από το 1998 με στόχο την εκ νέου ανακάλυψη και αξιοποίηση της παραδοσιακής μουσικής του Σαλέντο και τη συγχώνευσή της με άλλες μουσικές γλώσσες, από την παγκόσμια μουσική μέχρι τη ροκ, από την τζαζ έως τη συμφωνική.  Κάτι σαν μεγάλο Μελιτζάzz δηλαδή! Επιλεγμένοι μουσικοί και χορευτές από την Ορχήστρα “La Notte della Taranta” παρουσίασαν τραγούδια από την παράδοση της Κάτω Ιταλίας, με μελαγχολία και χαρά, με ρυθμό και χορό, με ταραντέλα.

Ξεκίνησε το 1998 με την υποστήριξη της Unione dei Comuni della Grecìa Salentina και του Ινστιτούτου “Diego Carpitella” και πέτυχε εξαιρετική ανάπτυξη από άποψη μεγέθους, κοινού και πολιτιστικού κύρους.

Φωτογραφίες και βίντεο του συνεργάτη μας στην Κυνουρία Nigel Copage

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr La Notte della Taranta


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.