Λαγκάδια: Μια μοναδική βραδιά με κεντρικό πρόσωπο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Λαγκάδια: Μια μοναδική βραδιά με κεντρικό πρόσωπο τον ποιητή Τίτο Πατρίκιο

Αύγουστος 08, 2018 - 08:30
0 σχόλια

Σε μια μοναδική βραδιά εξελίχθηκε η τιμητική εκδήλωση προς τιμήν του διακεκριμένου ποιητή μας Τίτου Πατρίκιου στο πλαίσιο των Γιορτών της Πέτρας και του 2ου Εργαστηρίου της τέχνης της πέτρας που διοργανώθηκε στα Λαγκάδια Αρκαδίας στις 3 Αυγούστου 2018 από τα Άνθη της Πέτρας.

Στον κατάμεστο συνεδριακό  χώρο Μανιάτη, η εκδήλωση ξεκίνησε με την προσφώνηση του προέδρου των Ανθέων Γιάννη Τσιαούση, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία που αποδίδουν τα Άνθη της Πέτρας στην ανάδειξη της σχέσης του πολιτισμού της πέτρας με τη λογοτεχνία. Η σχέση αυτή όπως τόνισε ο κ. Τσιαούσης, σηματοδοτείται στις Γιορτές της Πέτρας 2018 με την παρουσία του σπουδαίου ποιητή Τίτου Πατρίκιου στις εκδηλώσεις και με την παρουσία σημαντικών ανθρώπων των Γραμμάτων που θα αναφερθούν στο έργο του, όπως ο ποιητής και κριτικός Δημήτρης Δασκαλόπουλος και η λογοτέχνης Μαρία Στασινοπούλου.  Στη συνέχεια ο κ. Δασκαλόπουλος ανέλυσε τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά της ποιητικής του Τίτου Πατρίκιου, ενώ η κ. Στασινοπούλου φώτισε σημαντικές πτυχές της ζωής του ποιητή με την ιδιαίτερη λογοτεχνική αφήγησή της. Ακολούθησε απαγγελία ποιημάτων του ποιητή από τον ηθοποιό Κώστα Καστανά, με τη συνοδεία φλάουτου από τη Σοφία Μαυρογενίδου. Το πρώτο μέρος της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με τον Τ. Πατρίκιο να ευχαριστεί τους διοργανωτές για την ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπό του, να αναφέρεται στο σημαντικό έργο που επιτελούν τα Άνθη της Πέτρας και να διαβάζει σημαντικό αριθμό ποιημάτων του από διάφορες στιγμές της ποιητικής του διαδρομής.

Στο δεύτερο μέρος η χορωδία ΟΡΦΕΑΣ της Τρίπολης συνεχίζοντας τη μακρόχρονη συνεργασία με την Κίνησή μας παρουσίασε μια σειρά μελοποιημένων ποιημάτων των Γ. Σεφέρη, Οδ. Ελύτη και Ν. Γκάτσου σε μουσική των Μ. Χατζηδάκι και Μ. Θεοδωράκη, έχοντας ως επίλογο δύο ποιήματα του Τ. Πατρίκιου που πρόσφατα μελοποίησε η Σ. Μαυρογενίδου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση. Το χορωδιακό μέρος της εκδήλωσης ήταν αντίστοιχης ποιότητας με το πρώτο μέρος κι ενθουσίασε το πλήθος του κόσμου που παρακολούθησε την εξαιρετική εκδήλωση.  


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.