Ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο «Πράσινο Νηπιαγωγείο» στο Μερκοβούνι

Ξεκίνησε την λειτουργία του το νέο «Πράσινο Νηπιαγωγείο» στο Μερκοβούνι

Σεπτέμβριος 11, 2012 - 16:41
1 σχόλια

Παρουσία του δημοτικού συμβούλου και Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πέτρου Καλτεζιώτη, του προέδρου και μελών της τοπικής κοινότητας Μερκοβουνίου, των νηπιαγωγών και πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε ο Aγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τα νήπια, οι γονείς και οι συγγενείς που παραβρέθηκαν στον αγιασμό του «Πράσινου Νηπιαγωγείου» έμειναν ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι  τόσο από το ανακαινισμένο κτήριο όσο και για τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου.

Ο πρόεδρος του Μερκοβουνίου Νικόλαος Λυμπερόπουλος εκ μέρους της τοπικής κοινότητας εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά για το γεγονός ότι μετά από 25 χρόνια θα ξανακουστούν παιδικές φωνές στο Μερκοβούνι και υποσχέθηκε ότι όλο το χωριό θα συμπαρασταθεί στην λειτουργία του σχολείου.  Ο Πέτρος Καλτεζιώτης ανέφερε ότι η σημερινή ημέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική τόσο για το Μερκοβούνι όσο και για την εκπαιδευτική κοινότητα. Για το μεν Μερκοβούνι διότι ξαναλειτουργεί μετά από 25 χρόνια το σχολείο και για την εκπαιδευτική κοινότητα διότι το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο είναι το πρώτο «Πράσινο» νηπιαγωγείο σε όλη την Ελλάδα. Για τον λόγο αυτό στον χώρο του νηπιαγωγείου υπάρχει θερμοκήπιο όπου τα νήπια σε συνεργασία με τους γεωπόνους του Δήμου θα διαμορφώσουν το δικό τους φυτώριο. Ακόμα στο προαύλιο του σχολείου έχει κατασκευαστεί ειδικό σπιτάκι με κότες και άλλα πτηνά. Με αυτό τον τρόπο τα νήπια θα έχουν την ευκαιρία να είναι κοντά στην φύση, παρακολουθώντας την ζωή τόσο των φυτών όσο και των ζώων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Ένα μεγάλο μπράβο στο Υπουργείο Παιδείας και στο δήμο, που ανέδειξαν το χωριουδάκι μας. Μακάρι όπου ανοίγει ένα σχολείο να κλείνει μια φυλακή....Πολύ καλή δουλεία από τις εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, θα θελα να σημειώσω. Επίσης τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τα ζώα και τα φυτά, και είναι ότι καλύτερο για τη ψυχοσύνθεσή τους. Εάν αξιοποιηθεί και το μεγάλο κτίριο που είναι ανεκμετάλευτο και που θα στεγάσει υπηρεσίες της αρχαιολογίας, τότε το Μερκοβούνι θα αποτελέσει ένα νέο κέντρο της πόλης, με ζωή και κίνηση, και όχι όπως ήτανε εδω και 40 χρόνια, που κατοικούμε εμείς. Ήδη πολλοί τριπολιτσιώτες αναγκάστηκαν ή διάλεξαν να ζησουν εδω, και το χωριό παίρνει ζωή σιγά σιγά. Πολλοί νέοι έχουν κτίσει σπίτια εδώ και δίνουν χωή με τη παρουσία τους. Το Νηπιαγωγείο, αποτελεί προπομπό των μεγάλων αλλαγών που επέρχονται στο χωριό, το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο εδώ και 40 χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου να μένω εδώ. Η επαναλειτουργία του Κέντρου Κυκλοφοριακής Αγωγής θα πρέπει να συνδυαστεί με τις αλλαγές αυτές και να αποτελέσει επίσκεψιμο μέρος για τα σχολεία μας και τα παιδιά μας. Πρέπει να σημειώσουμε πως ο δήμος θα πρέπει να αξιοποιήσει τη περιοχή με ασφαλτόστρωση και να τη κάνει πεζόδρομο ώστε να αποτελέσει το καταφύγιο όλων των κατοίκων και των ανίοτε οδοιπόρων οι οποίοι έρχονται κάθε μέρα πεζοπορία στο τόπο μας. Χρ. Σ. Μερκοβούνι...2012 Οκτώβρης