Κώστας Τζιούμης: Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή

Κώστας Τζιούμης: Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή

Απρίλιος 26, 2024 - 19:35
0 σχόλια

Στην Τρίπολη σήμερα, 25 Παρασκευή 2024, υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τρίπολης και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΜΕΝΤΩΡ – ΚΕΤΡΟ ΥΓΙΟΥΣ ΓΗΡΑΝΣΗΣ», με σκοπό τη συνεργασία και τη υλοποίηση κοινών δράσεων.

Συγκεκριμένα, το κτίριο του πρώην δημαρχείου Τεγέας, θα λειτουργεί ως κέντρο υγιούς γήρανσης όπου ειδικευμένο προσωπικό θα ενημερώνει, θα ευαισθητοποιεί και θα προωθεί δράσεις για την αντιμετώπιση της νόσου Alzheimer και την υγιή ενεργή γήρανση. Οι δράσεις θα περιλαμβάνουν εκπαίδευση του προσωπικού του ΚΑΠΗ σε θέματα υγιούς γήρανσης και της νόσου Alzheimer, διοργάνωση εκπαιδευτικών και ενημερωτικών ημερίδων στα μέλη του ΚΑΠΗ, δημιουργία σχολείου φροντιστών ανθρώπων με διαταραχές μνήμης και τέλος, έλεγχος μνήμης σε μέλη των ΚΑΠΗ και Δημότες της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κωνσταντίνος Τζιούμης υπογράμμισε την σημασία που έχει η πρόληψη στη υγιή γήρανση και επεσήμανε τις διαστάσεις που έχει πάρει η νόσος Alzheimer τα τελευταία χρόνια. Η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά προς την Τρίτη Ηλικία αποτελεί προτεραιότητά μας και σε συνεργασία πάντα με την Επιστήμη, επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή, με τους δημότες μας ενημερωμένους και ευαισθητοποιημένους σε θέματα πρόληψης, αφού η έγκαιρη και ακριβής διάγνωση της εν λόγω νόσου μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους.

 

Δελτίο Τύπου

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.