Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι περιφερειάρχες

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι περιφερειάρχες

Νοέμβριος 28, 2015 - 11:15
0 σχόλια

Το Σάββατο 27 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η 3η Γενική Συνέλευση των περιφερειαρχών στη Λευκάδα, όπου αποφασίστηκε, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, θα υπάρξουν κινητοποιήσεις. Τα ζητήματα που απασχολούν τις Περιφέρειες της χώρας είναι η απόδοση των 250 εκατ. ευρώ που περικόπηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, αλλά και το ζήτημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων τους, που περνά από τον κρατικό προϋπολογισμό στις ίδιες τις Περιφέρειες.

Έτσι, μετά τους δημάρχους, και οι περιφερειάρχες απειλούν με «δυναμικές κινητοποιήσεις», όπως αναφέρεται την ανακοίνωση.

«Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε να ζητήσει άμεση συνάντηση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό, διότι –όπως ειπώθηκε– μόνο αυτός μπορεί να δώσει λύση:

Α) Στην απόδοση των 250 εκατομμυρίων ευρώ στις Περιφέρειες, που στον κρατικό προϋπολογισμό του 2016, κατά παράβαση του άρθρου 260 του νόμου 3852/2010 περικόπηκαν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Περιφερειών και

Β) Στην συνέχιση της καταβολής της μισθοδοσίας του προσωπικού των Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

«Εάν η συνάντηση δεν ορισθεί, θα προχωρήσουμε σε δυναμικές κινητοποιήσεις», καταλήγει ανακοίνωση.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.