Καθαρισμός ποταμού και δενδροφύτευση νέων, υγιών πλατανιών στην Κοντοβάζαινα (pics,vid)

Καθαρισμός ποταμού και δενδροφύτευση νέων, υγιών πλατανιών στην Κοντοβάζαινα (pics,vid)

Νοέμβριος 22, 2023 - 12:34
0 σχόλια

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες λαμβάνει χώρα μια  δράση στην Κοντοβάζαινα, στον Δήμο Γορτυνίας. Έξι - επτά άνθρωποι, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος Τσάκαλου, βάλθηκαν να αλλάξουν όψη στο ποτάμι, αντικαθιστώντας τα πλατάνια, που είχαν αρρωστήσει, με νέα και υγιή.

Το Arcadia Portal βρέθηκε στο σημείο. Όπως μας είπαν οι εθελοντές, τις τελευταίες δεκαπέντε μέρες έγινε καθαρισμός του ποταμού, αλλά και διαπλάτυνση των πρανών, προκειμένου να γίνει η εκ νέου δενδροφύτευση, όχι επειδή υπήρχε κάποιο πρόβλημα με πλημμύρες, όπως μας επεσήμαναν, αλλά επειδή η εικόνα ήταν άσχημη, με τα άρρωστα πλατάνια δεξιά και αριστερά στο ποτάμι.

Ο εθελοντισμός που απορρέει από την αγάπη για τον τόπο μας, αλλά και η στήριξη ανάλογων πρωτοβουλιών από τα κοινωφελή ιδρύματα, έχουν απτά αποτελέσματα που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αλλά και που δημιουργούν ένα φιλόξενο περιβάλλον στους επισκέπτες.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadiaportal.gr Εθελοντικός καθαρισμός ποταμού και δενδροφύτευση πλατανιών στην Κοντοβάζαινα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.