Καταγγελία: Δυο χρόνια παραμένει εγκαταλελειμένος στο κουτί του ο απινιδωτής στα Λαγκάδια

Καταγγελία: Δυο χρόνια παραμένει εγκαταλελειμένος στο κουτί του ο απινιδωτής στα Λαγκάδια

Οκτώβριος 24, 2021 - 12:59
0 σχόλια

Photo by RODNAE Productions from Pexels

Γράφει ο Πάνος Χουντής

Ένας καινούργιος απινιδωτής, παραμένει εγκαταλελειμένος στο κουτί του περίπου ...2 χρόνια, από την ανύπαρκτη δημοτική αρχή της Γορτυνίας!

Η υπόθεση από την αρχή της, έχει πολύ ανθρώπινη και ευαίσθητη πλευρά! Όμως θα διαπιστώσετε και σεις ότι η σημερινή δημοτική αρχή του Δημου Γορτυνίας, δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις με τις λέξεις σεβασμός, ευαισθησία,
εκτίμηση, ικανότητα, πολιτισμός.....ανθρωπιά!
- Το 2019 τα Λαγκάδια έχασαν μια γλυκύτατη, πάντοτε χαμογελαστή, αξιαγάπητη Λαγκαδινιά, την αείμνηστη Δήμητρα Ρηγ. Αγγελόπουλου.
Το συγγενικό της περιβάλλον, σαν αξιοθαύμαστο δείγμα της αγάπης τους στα Λαγκάδια και στην μνήμη της αξέχαστης κυρά Δήμητρας, αποφάσισαν να κάνουν μια δωρεά στο Αγροτικό Ιατρείο Λαγκαδίων.
- Τον Νοέμβριο του 2019, ήρθαν σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Κ.Υ. Δημητσάνας τον κ.Βασ. Βαρδιάμπαση, ο οποίος τους υπέδειξε τον απαραίτητο ιατρικό εξοπλισμό που εχει ανάγκη το αγροτικό ιατρείο Λαγκαδίων.
- Τον Φεβρουάριο του 2020, όλα τα ιατρικά υλικά, εργαλεία και όργανα ήσαν στο Αγροτικό Ιατρείο Λαγκαδίων.
Ανάμεσα στα ιατρικά εργαλεία, υπήρχε και ένας ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ για τους κατοίκους των Λαγκαδίων, λαμβάνοντας υπ όψη οτι όλες οι άλλες κωμοπόλεις της Γορτυνίας, διαθέτουν Απινιδωτές, απο ιδιωτικές δωρεές, σε κεντρικά σημεία τους.
- Το ότι η γρήγορη και εύκολη χρήση του απινιδωτή, σώζει ζωές από ξαφνικά καρδιακά επεισόδια, δεν το αμφισβητεί κανένας!
- Δηλαδή ο απινιδωτής, έπρεπε να τοποθετηθεί με απλούστατες, εύκολες εργασίες, σε κεντρικό σημείο της πλατείας των Λαγκαδίων.
Επίσης θα έπρεπε να υποδειχθεί στον Κον Βαρδιάμπαση μια μικρή ομάδα εθελοντών που με σύντομη εξάσκηση που θα τους έκανε, θα μπορούσαν πανεύκολα να τον χρησιμοποιήσουν όταν θα παρουσιαστεί κάποιο ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο σε κάτοικο των Λαγκαδίων!
Άλλωστε τα Λαγκάδια διαθέτουν νεαρό δήμαρχο, εναν νεαρό ειδικό σύμβουλό του, νεαρό αντιδήμαρχο, νεαρότατη δημοτική σύμβουλο και πολλούς νεαρούς επαγγελματίες της κεντρικής πλατείας των!
- Ήθελα να τονίσω ότι όπως όλη η Γορτυνία έτσι και τα Λαγκάδια, κατοικούνται στην πλειοψηφία τους, από άτομα της 3ης ηλικίας και υπερήλικες!
- Απο τον Φεβρουάριο του 2020 ο απινιδωτής των Λαγκαδίων παραμένει εγκαταλελειμένος, σε αχρηστία, στο κουτί του, μέχρι σήμερα (Οκτ. 2021) στο δάπεδο κάτω από έναν καναπέ του αγροτικού ιατρείου (θλιβερή φωτο)

Από την αρμοδια δημοτική αρχή Γορτυνίας, δεν ενδιαφέρθηκε, δεν φρόντισε, δεν μεριμνήσει, δεν ευαισθητοποιήθηκε, δεν νοιάστηκε .....ΚΑΝΕΝΑΣ! Δυστυχώς.

Όπως καταλάβατε από το εγκυρότατο ρεπορτάζ, από τον Φεβρουάριο του... 2020, δεν υπάρχει καμία δημοτική παρέμβαση, καμία ευαισθησία, καμία δημοτική παρουσία, κανενα ενδιαφέρον, αλλά αηδιαστική αδιαφορία, εξοργιστική απουσία, θλιβερή ανικανότητα, προκλητική γελοία ανυπαρξία και λαϊκή αγανάκτηση!
Βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα ...
Ο υπογραφών το ρεπορτάζ με μεγάλη οργή και αγανάκτηση, έστειλα αμέσως επώνυμο έγγραφο στον πρόεδρο και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Γορτυνίας που ζητώ με την διαδικασία του θέματος προ ημερησίας διάταξης, την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του, ώστε να τοποθετηθεί το ταχύτερο από τον δήμο ο απινιδωτής, στην πλατεία των Λαγκαδίων.
Ο αριθμός πρωτοκόλλου του εγγράφου είναι 8888/22-10-2021
Τους υποδεικνύω δε και 2 πιθανά σημεία!
Φυσικά θα σας ενημερώσω για ότι νεώτερο θα έχω από αυτό το θέμα, έγκυρα και έγκαιρα!
Άντε ....γειά σας!
ΠΑΝΟΣ Β. ΧΟΥΝΤΗΣ 22-ΟΚΤ- 2021

Για αυτή την γελοία ανυπαρξία, αναισθησία και αδιαφορία των ασκόπως περιφερόμενων, ανεύθυνων και άφωνων δημοτικών παραγοντίσκων, ζητώ συγγνώμη από τους ευγενέστατους πατριώτες δωρητές και από την ....γλυκύτατη αείμνηστη κυρά Δήμητρα!

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.