Καρεκλοποιός: Ένα επάγγελμα που χάθηκε στα βάθη του χρόνου (photos&video)

Καρεκλοποιός: Ένα επάγγελμα που χάθηκε στα βάθη του χρόνου (photos&video)

Οκτώβριος 18, 2013 - 17:28
4 σχόλια

O τελευταίος καρεκλοποιός στην Τρίπολη δείχνει την τέχνη της ψάθινης καρέκλας

Ο κ. Ευστάθιος Βασιλόπουλος κατασκεύαζε καρέκλες ξύλινες, ψάθινες πριν πολλά χρόνια. Η τελευταία καρέκλα φτιάχτηκε πριν 15 χρόνια περίπου. Αυτή την στιγμή το κατάστημα του κ. Στάθη είναι γεμάτο από στοιβαγμένες καρέκλες τις οποίες η τιμή έχει ξεχαστεί, μιας και έχει περάσει πολύς καιρός από όταν δόθηκε η τελευταία καρέκλα. Τώρα πια που δεν μπαίνουν πελάτες για να αγοράσουν καρέκλες ο ίδιος επισκευάζει και ομπρέλες.

Όλα αυτά τα κάνει από μεράκι αφού και όπως μας είπε ο ίδιος δεν μπορεί να καθίσει σπίτι. Τις συγκεκριμένες καρέκλες που θα δείτε τις έχει φτιάξει ο ίδιος με τα χέρια του και η κάθε μια από αυτές είναι μοναδική. Τις καρέκλες τις διαθέτει  σε χαμηλή τιμή η οποία ορίζεται από την ευχαρίστηση του κάθε πελάτη  χωρίς όμως να ξεχνά την ιστορία της κάθε καρέκλας.

Όπως μας ενημέρωσε και ο ίδιος ο κ. Στάθης η τέχνη του καρεκλοποιού εκλείπει στις  μέρες μας, ο μοναδικός αυτή τη στιγμή στην πόλη που διαθέτει αυτές τις ξύλινες καρέκλες είναι αυτός.

Στο βίντεο που ακολουθεί δείτε τον κ. Στάθη να μιλά στην κάμερα του Arcadia Portal για τις αγαπημένες του καρέκλες.

Video: 

youtube://v/W4PlpX2Uf3o


4 Σχόλια

Μοναδικός Καρεκλοποιός-Μοναδικός Παππούς-Μοναδική η θέση του στην καρδία μου-Συγχαρητήρια στους συντελεστές-δημοσιογράφους του arcadia portal για την εξαίρετη ιδέα!!

Λεβέντης ο κυρ Στάθης,ο μόνος στο είδος του που παραμένει εκεί για τόσα χρόνια.κλασσική απόδειξη του όταν αγαπάς το επάγγελμα σου δεν το αφήνεις.Να'σαι καλά.

ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ΄΄΄΄΄΄΄ΜΠΡΑΒΩ ΕΤΣΙ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΕΡΟΙ ΤΗ ΣΥΜΑΙΝΕΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ............

Παππού μπράβο να είσαι πάντα καλά και γερός να σε χαιρόμαστε ο εγγονός σου ΣΤΑΘΗΣ