It's coming home ή It's coming Rome;

It's coming home ή It's coming Rome;

Ιούλιος 08, 2021 - 22:03
0 σχόλια

Ιταλία - Αγγλία με φόντο την  Ευρωπαϊκή κούπα, με φόντο την κορυφή στον μεγάλο τελικό του Euro 2020 στον ποδοσφαιρικό ναό του Γουέμπλεϊ την Κυριακή 11 Ιουλίου και ώρα 22:00. Ποιος θα το σηκώσει;

Αυτό λοιπόν είναι το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του Euro 2020 ως επιστέγασμα μιας εξαιρετικής από πλευράς θεάματος και σασπένς διοργάνωσης όπου εδώ και σχεδόν ένα μήνα είδαμε από τους τηλεοπτικούς μας δέκτες και μας έκανε να πούμε πως χορτάσαμε μπάλα.

Είναι ξεκάθαρο πως το Ιταλία - Αγγλία ως ζευγάρι τελικού Euro ιντριγάρει τους ποδοσφαιρόφιλους και προκαλεί καθώς και οι δύο χώρες μετρούς πολλούς υποστηρικτές και στην Ελλάδα με το ενδιαφέρον όπως είναι λογικό να χτυπά κόκκινο.

Από την μία η Σκουάντρα Ατζούρι που χωρίς τα μεγάλα ονόματα που διέθετε στα ρόστερ της στο παρελθόν έδειξε από την αρχή της διαθέσεις της και έδειξε πως είναι ένα πολύ καλά δομημένο ποδοσφαιρικό γκρουπ με συγκεκριμένες αρχές στο παιχνίδι της.

Η Ιταλία του Μαντσίνι στα περισσότερα της παιχνίδια βγήκε από την λογική του κατενάτσιο πάνω στην οποία είχε παρουσιαστεί στις περισσότερες μεγάλες διοργανώσεις (Μουντιάλ και Γιούρο) έπαιξε ποδόσφαιρο κατοχής ενώ όταν χρειάστηκε κυρίως στους αγώνες της στην νοκ άουτ φάση γύρισε πίσω από την μπάλα και έκανε αυτό που ξέρει ίσως καλύτερα από τον καθένα.

Από την άλλη τα διψασμένα τρία λιοντάρια που μετά το 1966 και το Μουντιάλ του Λονδίνου επιστρέφουν και πάλι στο "σπίτι" τους σε τελικό αυτή την φορά για το Euro που είναι και ο πρώτος τους σε ένα μεγάλο ραντεβού για την ιστορία ολόκληρου του νησιού.

Η Αγγλία του Σάουθγκέιτ του εξαιρετικού ρόστερ και των πολλών ποιοτικών επιλογών ξεκίνησε με μια τεράστια επιθετική στατικότητα καθώς δεν μπορούσε να φτιάξει φάσεις με τα συνεχόμενα 1-0 να την οδηγούν στην νοκ άουτ φάση και πλέον στον τελικό και με τους μεγάλους της σταρ όπως είναι ο αρχηγός της Χάρι Κέιν να κάνουν την εμφάνιση τους σταδιακά και την στιγμή που έπρεπε στέλνοντας μήνυμα πως είναι εδώ και είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα.

Είναι προφανές πως τόσο η Ιταλία όσο και η Αγγλία έχουν πολλά κοινά σημεία ως ομάδες σε αυτό το Euro με τις άμυνες τους να τους οδηγούν μιας και οι δύο έχουν δεχθεί μόλις δύο τέρματα αλλά κυριώς φαίνεται να έχουν τον τρόπο να διαχειριστούν στιγμές και γεγονότα κατά την διάρκεια ενός αγώνα.

Οι Ιταλοί πάνε στον τελικό με την εμπειρία και με το πνευματικό έρισμα πως το έχουν κάνει ξανά. Οι Άγγλοι πάνε στον τελικό πιο πεινασμένοι από ποτέ και με το αίσθημα του "τώρα είναι η δική μας σειρά".

Ποιος θα το σηκώσει; Ιταλλία η Αγγλία; Ένα σούπερ ποδοσφαιρικό ραντεβού και ένας ιστορικός τελικός από κάθε άποψη.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.