Ημερολόγιο 2021: Στεμνίτσα, η «απόρθητη χωροπούλα» του Θ. Κολοκοτρώνη

Ημερολόγιο 2021: Στεμνίτσα, η «απόρθητη χωροπούλα» του Θ. Κολοκοτρώνη

Δεκέμβριος 09, 2020 - 20:52
0 σχόλια

Το ημερολόγιο του έτους 2021 το οποίο εκδίδει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών ¨Ο Υψούντας¨ είναι έτοιμο και φυσικά διαθέσιμο. Η φωτογραφία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη είναι το εξώφυλλό του.

Όπως θα παρατηρήσει, όποιος το ξεφυλίσει διαφέρει από τα προηγούμενα. Διαφέρει ως προς το περιεχόμενό του και ως προς το σχήμα του, είναι κατακόρυφο. Όλα αυτά γιατί το 2021 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, μιας και συμπληρώνονται 200 χρόνια από την Επανάσταση των Ελλήνων κατά του τουρκικού ζυγού, το 1821.

Για το λόγο αυτό, τα θέματα του ημερολογίου μας δεν έχουν σχέση με εποχές και μήνες όπως τα προηγούμενα χρόνια, αλλά, με το ρόλο που διαδραμάτισε η Στεμνίτσα και οι κάτοικοί της, στην προεπαναστατική, την επαναστατική και την μεταεπαναστατική περίοδο.

Προσπαθήσαμε να αναφερθούμε σε κάθε μία από τις προαναφερθείσες περιόδους, με μικρά αλλά περιεκτικά κείμενα, προκειμένου ο αναγνώστης να έχει την εικόνα της προσφοράς της Στεμνίτσας και των Στεμνιτσιωτών στις τρεις αυτές περιόδους, που καθόρισαν την ιστορία της.

Κάναμε κάθε δυνατή προσπάθεια για το καλύτερο κι ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να ικανοποιήσουμε την πλειοψηφία των συμπατριωτών και φίλων του χωριού μας που θα προμηθευτούν το ημερολόγιο.

Στο τέλος του 2021, υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να αφαιρεθούν οι ημεροδείκτες (κόψιμο περφορέ) και το ημερολόγιο να μετατραπεί σε ένα ιστορικό άλμπουμ της Στεμνίτσας.

Ευχόμαστε σε όλους Στεμνιτσιώτες και φίλους της Στεμνίτσας η καινούρια χρονιά να είναι απαλλαγμένη από ό,τι άσχημο είχε το 2020 και να περάσει για όλους μας και τον καθένα χωριστά με υγεία, ψυχική γαλήνη, ειρήνη, ευημερία και πολλές θεμιτές εκπληρωμένες επιθυμίες.

Και μην ξεχνάμε ότι η Στεμνίτσα, μας έχει όλους ανάγκη και μόνο αν είμαστε ενωμένοι κι έμπρακτα κοντά της, θα έχει αξιοπρεπή παρουσία αντάξια της ιστορίας της, στο γίγνεσθαι της περιοχής.

Οι ενδιαφερόμενοι να προμηθευτούν το ημερολόγιο, μπορούν να επικοινωνήσουν στο Τηλ.: 6983 418784 ή στο
E-mail: ipsountas@yahoo.gr

Ο Υψούντας - Πολιτιστικός & Εξωραϊστικός Σύλλογος Στεμνιτσιωτών

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.