Η πολύτιμη συμβολή των «Φυτωρίων Τρουπή» στη δράση «Οικολογικά Σχολεία» στην Τρίπολη

Η πολύτιμη συμβολή των «Φυτωρίων Τρουπή» στη δράση «Οικολογικά Σχολεία» στην Τρίπολη

Απρίλιος 09, 2024 - 12:05
0 σχόλια

Το πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία» υλοποιείται και στην Τρίπολη. Μάλιστα, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόγραμμα στον κόσμο που αφορά στο περιβάλλον και στην αειφορία.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιούνται διάφορες δράσεις με σκοπό να καλλιεργήσουν την αγάπη για το περιβάλλον, τη βιωσιμότητα και την αειφορία στους μαθητές. Οι δράσεις αυτές ξεκινούν από την τάξη, επεκτείνονται στη σχολική μονάδα και τελικά εξαπλώνονται στην κοινότητα. Μία από αυτές τις δράσεις, ήταν η «Σχολική Αυλή» η οποία υλοποιήθηκε στο 4ο Γενικό Λύκειο Τρίπολης, με την αρωγή των Φυτωρίων Τρουπή κατά το έτος 2023 - 2024.

Το 4ο ΓΕΛ Τρίπολης την προηγούμενη χρονιά εντάχθηκε στο δίκτυο «Οικολογικών Σχολείων», δημιούργησε «Περιβαλλοντική Επιτροπή» και υλοποίησε τη δράση «Σχολική Αυλή», με τη βοήθεια των Φυτωρίων Τρουπή, που παρείχαν κάθε υποστήριξη ώστε να υλοποιηθεί η δράση.

Ο διευθυντής του σχολείου πέτρος Μισθός ευχαρίστησε τον κ. Γιάννη Τρουπή για τη βοήθεια που παρείχε στο σχολείο καθ' όλη τη διάρκεια ανάπτυξης της δράσης. Δεν είναι η πρώτη φορά που τα Φυτώρια Τρουπή βρίσκονται δίπλα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.