Η χορευτική ομάδα της Δόξας Γορτυνίας γράφει ιστορία (pics)

Η χορευτική ομάδα της Δόξας Γορτυνίας γράφει ιστορία (pics)

Φεβρουάριος 21, 2018 - 16:22
0 σχόλια

Ποιος  θα  μπορούσε  να φανταστεί μια ομάδα που έχει κλείσει μόλις  δυο χρόνια, και  λαμβάνει,  μέρος σε  κάθε εκδήλωση που μας  καλούν. Τους  αφήνει όλους  άφωνους,με την στήριξη του  Συλλόγου  των απανταχού Δοξιωτών. Εδώ  πρέπει να ευχαριστήσουμε τον χοροδιδάσκαλο μας τον Γιάννη Στρατηγό, την κυρία Νίκη Κούρταλη την λαογράφο και ενδυματολόγο που  μας  τα προσφέρει  αφιλοκερδώς,  όπου χρειαστεί  τις σπάνιες φορεσιές και μοναδικές  ενδυμασίες  της  Αρκαδίας.

Επίσης είναι τόσο γνώστης της ιστορία,της παράδοσης, με το πάθος της    σε κεντρίζει, αφοπλίζοντας να την απολαμβάνεις  όταν μιλάει. Έτσι έγινε  στο κάλεσμα της βασιλόπιτας της Παγκρήτιας Ένωσης  των κρητικών συλλογών των Αθηνών που έγινε την Κυριακή 11-2-18 στα σαλόνια του καραβιού της εταιρίας της ΑΝΕΚ. Παραβρέθηκε και ο φίλος  πρόεδρος κύριος Κακούρης,  από το Βελημάχι που είναι λάτρης της παράδοσης, της Γορτυνίας μας, που στο παρελθόν το χουν κάνει και άλλοι φίλοι Γορτύνιοι.

Εγώ θέλω να ευχαριστήσω από τη θέση του Γ.Γ. του συλλόγου μας. Όλα τα μέλη του χορευτικού μας για τη χαρά που μας δίνουν. Και  μας κάνουν υπερήφανους όταν ακούγεται το χωριό μας και διακρίνεται, όπως σε τέτοιο μεγάλο γεγονός μεγάλων ενώσεων. Εδώ θέλω να ευχαριστήσω και τον πρόεδρο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας  Ελλάδος, που μου έδωσε σε εμένα την τιμή να εκπροσωπήσω την Αρκαδία  στο κομμάτι που έκοψα, ένας Αρκάς σε τόσες κρητικές ενώσεις. Με πρόεδρο  τον κύριο Πατεράκη που χρόνια τώρα έχει την δική του ιστορία σε έργα και πράξης, όλων των κρητικών συλλόγων.     

Θανάσης Μεντρέκας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.