Η Φαλαισία συναντά τη Μεσσήνη - Οδοιπορικό στον Άγιο Νικήτα Δυρραχίου (pics)

Η Φαλαισία συναντά τη Μεσσήνη - Οδοιπορικό στον Άγιο Νικήτα Δυρραχίου (pics)

Ιανουάριος 27, 2024 - 09:00
0 σχόλια

Αν θέλεις να φθάσεις κάπου στην καρδιά του Ταϋγετου και να νιώσεις πως ανήκεις στους λίγους που το έχουν κατορθώσει με συμβατικά μέσα όσο εσύ και να βρεις ένα «άβατο» του αγέρωχου βουνού τότε αξίζει να αναζητήσεις τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ στο Δυρράχι Αρκαδίας. Λίγο πριν την είσοδο του χωριού μια πινακίδα σε καθοδηγεί, ωστόσο χρειάζεται ειδικά τον χειμώνα μεγάλη προσοχή, ψηλό όχημα και ψύχραιμο οδηγό για να διασχίσεις αυτή την ελατοσκέπαστη φυσική κληρονομιά που μέσα από μια μαγευτική διαδρομή που σε κάνει να αισθάνεσαι πως έρπεσαι σαν φίδι με τετρακίνηση στην καρδιά του βουνού, θα αντικρίσεις σαν σε αετοφωλιά τον ΑΓΙΟ ΝΙΚΗΤΑ να σε προσμένει. Η θέση αντάξια της μαγευτικής διαδρομής.

Μια σύνθεση εικόνων από πέτρα ήλιο και πράσινο που σε καθηλώνει. Το νερό που τρέχει μεσα από τον βράχο- η πηγή δίπλα από την καμπάνα και η απόλυτη γαλήνη απλά λειτουργούν ως καθαρτήριο ψυχής και επισήμανσης πως η ζωή τρέχει αλλά οι αισθήσεις ενεργοποιούνται μόνο στην ανέγγιχτη φύση. Ο χώρος στην εκκλησία ωστόσο είναι φροντισμένος και κατάλληλα διαμορφωμένος για πικ νικ και απόδραση με μεγάλη παρέα. Θέλουμε να επισημάνουμε όμως πως πρέπει να έχετε ένα οδηγό βουνού μαζί σας ή κάποιον ντόπιο. Υπήρξα τυχερός γιατί οδηγός μου ήταν ο έμπειρος φίλος Άρης Μπαρκούρας.

Για τις Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης, visitagiosnikitas.blogspot.com

Γιάννης Λάσκαρης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.