Η εκδήλωση «Διατροφή, Ασθένειες, Θεραπείες στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» στην Τρίπολη (pics,vid)

Η εκδήλωση «Διατροφή, Ασθένειες, Θεραπείες στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821» στην Τρίπολη (pics,vid)

Σεπτέμβριος 04, 2021 - 10:24
0 σχόλια

Οι εκδόσεις Θίνες και ο Φιλοτεχνικός Όμιλος Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρίπολης, διοργάνωσαν την εκδήλωση «Διατροφή, Ασθένειες, Θεραπείες στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης του 1821».

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, στο φιλόξενο «Μεγάλο Καφενείο» στην Τρίπολη.

Οι ομιλητές κατάφεραν να αποτυπώσουν τις πρακτικές που ακολουθούσαν οι Έλληνες για να γιατρευτούν και να βρουν την υγειά τους πριν και μετά την Επανάσταση.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό, η κυρία Εύη Μεντή πρόεδρος του Φιλοτεχνικού, με μία μικρή ομιλία για τον αείμνηστο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος πέρασε στην αθανασία την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου.

Η κυρία Αγγελική Χαϊδά, φιλόλογος - μαγείρισσα, ανέπτυξε το θέμα «Τα γιατρικά της κουζίνας», αναδεικνύοντας τις θεραπευτικές ιδιότητες των μαγειρικών υλικών που κατά κύριο λόγο χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι ενάντια στις ασθένειες.

Στη συνέχεια, η ιστορικός - δημοσιογράφος Εύα Γαλανιάδη, ανέπτυξε το θέμα «Ιατρικές θεραπείες και πρακτικές στον ελλαδικό χώρο», και μίλησε τόσο για τις επιδημίες και τον τρόπο αντιμετώπισής τους από τις Βενετικές και Οθωμανικές αρχές, αλλά και για τα διαθέσιμα σκευάσματα και φάρμακα που είχαν στη «φαρέτρα» τους οι πρακτικοί γιιατροί.
 

Τέλος, ο κ. Γιάννης Δημητριάδης, Δερματολόγος, Υποψήφιος Δρ. Ιστορίας της Ιατρικής μίλησε για τους «Πρωταγωνιστές του Αγώνα της Ανεξαρτησίας… στην εξεταστική κλίνη», φέρνοντας το «ιατρικό ιστορικό» μεγάλων μορφών του αγώνα για την ανεξαρτησία στο φως.

Την εκδήλωση συντόνιζε η εκδότρια, Δρ. Ιστορικός – Οικονομολόγος κυρία  Ζιζή Σαλίμπα, ενώ την μουσική επένδυση είχε αναλάβει η πιανίστα Αμαλία Γούλα..

Video: 

Produce 3


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.