Η διαδρομή του σωματείου του Ηρακλή Σκοπής απο την ίδρυση του 1930,στη διάλυση του 1972 και την επανίδρυση του 2010

Η διαδρομή του σωματείου του Ηρακλή Σκοπής απο την ίδρυση του 1930,στη διάλυση του 1972 και την επανίδρυση του 2010

Ιούλιος 21, 2010 - 23:30

Ο Ηρακλής Σκοπής ιδρύθηκε το 1930 από μία ομάδα κατοίκων της Σκοπής που αγαπούσαν το ποδόσφαιρο.
Συγκεκριμένα στις 6 Μαρτίου του 1930, με αριθμό απόφασης του Πρωτοδικείου Τρίπολης 244/1930, ιδρύεται το σωματείο και αρχίζει να αγωνίζεται στα τοπικά πρωταθλήματα της Αρκαδίας.
Με παίκτες κυρίως από το χωριό της Σκοπής αλλά και με τη βοήθεια παικτών που ήρθαν από γειτονικά χωριά, ο Ηρακλής καταφέρνει σύντομα να κάνει αισθητή την παρουσία του στον χώρο του τοπικού ποδοσφαίρου.

Αυτός ο Ηραλής έχει όμως μια ιδιομορφία,δεν είναι κυανόλευκος όπως ο "γηραιός" της Θεσσαλονίκης αλλά ερυθρόλευκος!
Τα χρώματα της ομάδας σύμφωνα με το πρώτο καταστατικό του 1930,είναι κόκκινο και άσπρο. Ο ερυθρόλευκος Ηρακλής της Σκοπής δίνει μάχες στα τότε σκληρά γήπεδα της Αρκαδίας και η ομάδα γίνεται γνωστή για το πάθος των παικτών της αλλά και και για το γρήγορο παιχνίδι της.
Πέρασαν 42 ολόκληρα χρόνια από την ίδρυση του Ηρακλή για να φθάσουμε σε άλλη μια ημερομηνία - σταθμό για την ομάδα της Σκοπής.
Πρόκειται για το 1972,όταν οι άνθρωποι της ομάδας αναγκάζονται να καταθέσουν την σφραγίδα του σωματείου και το Πρωτοδικείο Τρίπολης να διαλύσει οριστικά τον Ηρακλή με την υπ' αριθμό 18/1972 απόφασή του.
Η ομάδα της Σκοπής χάνεται από τον ποδοσφαιρικό χάρτη της Αρκαδίας αλλά οι παλιοί κάτοικοι του χωριού δεν ξεχνούν ποτέ τις ομηρικές μάχες αλλά και τις ιστορικές ,για την εποχή, νίκες του Ηρακλή με τον Πανβλαχερναικό,με τα Πράσινα Πουλιά των Ριζών Τεγέας αλλά και τα τοπικά ντέρμπυ με τον Ερμή Μερκοβουνίου.
Τα χρόνια περνάνε αλλά οι ποδοσφαιρικές αναμνήσεις των Μπεντενέων παραμένουν νωπές και με κάθε ευκαιρία κάνουν λόγο για την ομάδα. Κρυφός τους πόθος είναι να ξαναδούν τον Ηρακλή Σκοπής και πάλι στα γήπεδα. Οι παππούδες αλλά και οι σημερινοί πατεράδες που έπαιξαν μπάλα στον Ηρακλή, θέλουν να δούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους να φοράνε τη φανέλα της ιστορικής για το χωριό ομάδας.
Μέσα σε αυτό το κλίμα,το νέο Δ.Σ. του Εξωραϊστικού και Μορφωτικού Συλλόγου Σκοπής,που εκλέγεται τον Φεβρουάριο του 2010, θέτει ως πρώτο στόχο την επανίδρυση της ομάδας του Ηρακλή και αρχίζει αμέσως όλες τις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να αλλάξει το καταστατικό και να "ξαναστήσει" την ομάδα.
Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης,ο Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Σκοπής γίνεται πλέον και Αθλητικός.
Το τροποποιημένο καταστατικό του Συλλόγου εγκρίνεται από το Πρωτοδικείο Τρίπολης την 1η Ιουλίου 2010 και μεταξύ άλλων προβλέπει τη λειτουργία ποδοσφαιρικής ομάδας με το διακριτικό τίτλο "Ηρακλής Σκοπής" η οποία θα αποτελεί ιστορική συνέχεια της παλιάς ομάδας του χωριού.
Η είδηση μεταδίδεται γρήγορα όχι μόνο στη Σκοπή αλλά και σε όλα τα ποδοσφαιρικά στέκια της Αρκαδίας. Όλοι ρωτάνε για την ομάδα, οι παλιοί φίλαθλοι θυμούνται αμέσως την ομάδα, οι δημοσιογράφοι θέλουν να μάθουν περισσότερα και γενικά υπάρχει ενδιαφέρον για αυτή την νέα ομάδα που έρχεται όμως από τα πολιά.

Οι άνθρωποι του Συλλόγου τρέχουν τώρα να προλάβουν τις ημερομηνίες, θέλουν οπωσδήποτε να κατεβάσουν την ομάδα του Ηρακλή στο πρωτάθλημα 2010-2011 και γι΄αυτό κάνουν τα αδύνατα δυνατά. Παρά τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που συναντάνε ,δεν τα παρατένε και καταφέρνουν οριακά να είναι εμπρόθεσμοι σε όλες τις ημερομηνίες της διοργανώτριας αρχής δηλαδή της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αρκαδίας.
Στις 15 Ιουλίου 2010 συνεδριάζει η ΕΠΟ και μεταξύ άλλων θεμάτων αποφασίζει να εντάξει στο δυναμικό της ένα νέο ποδοσφαιρικό σωματείο, τον Ηρακλή Σκοπής.
Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα,το όραμα παίρνει πλέον σάρκα και οστά. Ο Ηρακλής παίρνει τον αριθμό μητρώου 6.114 από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και η ΕΠΣ Αρκαδίαςενημερώνει το Συμβούλιο του Συλλόγου Σκοπής για το ευχάριστο νέο.
Αμέσως οι άνθρωποι του Συλλόγου δηλώνουν συμμετοχή στο τοπικό πρβτάθλημα της Β΄κατηγορίας και ορίζουν εκπροσώπους για τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΑ που έχει οριστεί για τις 2 Αυγούστου 2010. Ο Ιούλιος αναμένεται καυτός για τους ανθρώπους του Ηρακλή Σκοπής αφού είναι μ΄νας μεταγραφών και προετοιμασίας για την ομάδα.
Ο πρόεσρος του Συλλόγου Σκοπής Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος με δήλωση του ευχαρίστησε θερμά όσους βοήθησαν για να επανιδρυθεί η ομάδα του Ηρακλή Σκοπής και τόνισε οτι αυτή η κίνηση ήταν υποχρέωση του Συλλόγου τόσο προς τους περήφανους κατοίκους της Σκοπής όσο και για τη νεολαία του όμορφου χωριού μας.
Με πρόταση του προέδρου και με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. υπεύθυνος για το αθλητικό τμήμα ορίσ.τηκε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σάββας Σίδερης ,ενώ χρέη προπονητή στην ομάδα ανέλαβε ο γυμναστής Κώστας Κουτσουμπός
Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίσημη εμφάνιση της ομάδας καθώς και όλοι οι ποδοσφαιριστές της θα παρουσιαστούν στις 15 Σεπτεμβρίου 2010 σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο εξοχικό κέντρο"Σίδερης" που βρίσκεται στην Τρίπολη.
Ο πρόεσρος του Εξωραϊστικού Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Σκοπής Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος δληλωσε:
" Σε αυτό το νέο ξεκίνημα που επιχειρούμε θέλουμε κοντά μας όλο το χωριό,ποστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να φτιάξουμε μια αξιόμαχη ομάδα που θα εκπροσωπεί επάξια τη Σκοπή στα τοπικά μας πρωταθλήματα.Θέλω να τονίσω εξ'αρχής ότι η ομάδα ανήκει σε όλο το χωριό και όχι σε κάποια μεμονωμένα πρόσωπα,γι' αυτό όλοι μαζί θα πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να συνεχίσουμε την ιστορία του Ηρακλή που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας των κατοίκων της Σκοπής

Σπύρος Διαμαντόπουλος

Ειδήσεις: