Η Άννα Καραπαναγιώτου η νέα διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Η Άννα Καραπαναγιώτου η νέα διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Ιανουάριος 05, 2021 - 10:52

Η κυρία Άννα - Βασιλική Καραπαναγιώτου αναλαμβάνει χρέη διευθύντριας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο μετά τη συνταξιοδότηση της κυρίας Μαρίας Λαγογιάννη και την αποχώρησή της από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Η «δική μας» Άννα Καραπαναγιώτου, προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας και διευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Τεγέας, αναλαμβάνει ένα σπουδαίο πόστο μεγάλης ευθύνης στο μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας.

Το Arcadia Portal επικοινώνησε με την κυρία Καραπαναγιώτου, η οποία μας είπε ότι αναλαμβάνει τη θέση της διευθύντριας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και ότι προς το παρόν εξακολουθεί να είναι και προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας ώσπου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.

Υπενθυμίζεται ότι το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες της αλλαγής του διοικητικού καθεστώτος τόσο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου όσο και των Αρχαιολογικών Μουσείων της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, του Βυζαντινού Μουσείου και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, καθώς από δημόσια, θα μετατραπούν σε ΝΠΔΔ.

Ευχόμαστε στην κυρία Καραπαναγιώτου καλή δύναμη στα νέα της καθήκοντα.

 

 

Γαλανιάδη Εύα