Χρ. Στάικος: Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό

Χρ. Στάικος: Η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό

Ιούνιος 25, 2019 - 12:44
0 σχόλια

Βασική αρχή της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά κοινωνικό αγαθό.

Σ’ εφαρμογή αυτής της πολιτικής, στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην Αρκαδία:

Έχουμε 6 νέους ιατρούς κι έτσι πλέον στελεχώνεται από 15 ιατρούς ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η προκήρυξη για την πρόσληψη ακόμα τεσσάρων.

Λειτουργησε το εξοπλισμένο σύγχρονο μικροβιολογικό εργαστήριο παρέχοντας, δωρεάν εξετάσεις σε ασφαλισμένους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας ενω δρομολογήθηκε και η προμήθεια καινούργιου ψηφιακού ακτινογραφικού αξίας 120.000 ευρώ.

Συγκροτήθηκε και λειτουργεί η πρώτη ΤΟΜΥ Τρίπολης (Τοπική Μονάδα Υγείας) με την πρόσληψη ενός παθολόγου και 6 ατόμων νοσηλευτικού και υποστηρικτικού προσωπικού.

Υλοποιείται ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού για πρώτη φορά στη χώρα και την περιοχή μας, παρά το ότι έχει θεσμοθετηθεί πολλές φορές στο παρελθόν.

Κάναμε πολλά στην Υγεία. Χρειάζονται και ακόμα περισσότερα.

Ας μην ξεχνάμε τις πολιτικές ιδιωτικοποίησης της Υγείας της Ν.Δ. όπου αυτό που κατάφερε με τον τότε Υπουργό, Άδωνι Γεωργιάδη, ειδικά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ήταν η διάλυση του ΙΚΑ -ΠΕΔΥ το 2014 απολύοντας συνολικά 3.500 γιατρούς. Στην Αρκαδία απολύθηκαν 13 γιατροί με αποτέλεσμα να παραμείνουν μόλις 9.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.