Επικαιρότητα

Latest

Έρχεται το 1ο εξατομικευμένο εμβόλιο για το μελάνωμα - Δοκιμές και στην Ελλάδα

Ξεκίνησαν οι δοκιμές του πρώτου εξατομικευμένου εμβολίου mRNA για τον καρκίνο του δέρματος σε εκατοντάδες ασθενείς, γεγονός που γεννά ουσιαστικές ελπίδες ακόμη και για οριστική θεραπεία.

Περισσότερα

Σύσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με τους Δημάρχους Δημήτρη Ορφανό, Γιάννη Γεωργόπουλο και Τάσο Χρόνη

Σύσκεψη εργασίας με τη συμμετοχή των Δημάρχων Ναυπλιέων, Ερμιονίδας και Επιδαύρου, υπό τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχό, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Αργολίδας, την Πέμπτη 25 Απριλίου.

Περισσότερα

Το Τροπάριο της Κασσιανής από τον Ορφέα Τρίπολης στον ΙΝ Αγίου Δημήτριου

Την Μεγάλη Τρίτη στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Τρίπολης, η Μικτή Χορωδία Ορφέας Τρίπολης θα αποδώσει το Τροπάριο της Κασσιανής .

ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου / ώρα 7μμ

 

Περισσότερα

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Final Four του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης στο Ναύπλιο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το Final Four του Πανελληνίου Σχολικού Πρωταθλήματος Υδατοσφαίρισης αγοριών, που πραγματοποιήθηκε, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στο Ναύπλιο κατά το διήμερο 22-23 Απριλίου.

Περισσότερα

Πρωτομαγιά: Συγκέντρωση τη Μεγάλη Τετάρτη στην στην Τρίπολη από το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια

Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο μνήμης και αγώνα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι η γιορτή της εργατικής τάξης !

Περισσότερα

Για έβδομη φορά χρυσός πρωταθλητής Ευρώπης ο Λευτέρης Πετρoύνιας

Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής χθες το βράδυ 33χρονος «χρυσός» Έλληνας Ολυμπιονίκης Λευτέρης Πετρούνιας αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης για το 2024 μετά από σπουδαία εμφάνιση στον τελικό των κρίκων.

Περισσότερα

Πασχαλινό φιλανθρωπικό παζάρι από την Ιερά Μονή Καλτεζών

Μετά χαράς ανακοινώνεται ότι η Ιερά μας Μονή θα πραγματοποιήσει για 1η φορά το δικό της Πασχαλινό Φιλανθρωπικό Παζάρι, με ξεχωριστές και μοναδικές πασχαλινές δημιουργίες!

Περισσότερα

Δημήτρης Πτωχός: Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία (pics)

H καρδιά του αγροτικού κόσμου «χτύπησε» στην 10η πανηγυρική έκδοση του Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας, με θέμα «Ποια ΚΑΠ θέλουμε σε Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα μεγάλα αγροτικά ζητήματα του παρόντος και του μέλλοντ

Περισσότερα

Στις 11 Μαΐου το Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στην Τρίπολη

Από την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Περιφέρειας Πελοποννήσου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τρίπολης, υπό την αιγίδα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., προκηρύσσονται αγώνες με την ονομασία “Φεστιβάλ Ρίψεων Τρίπολης «ΜΑΝΩΛΗΣ ΜΑΝΩΛΟΠΟΥΛΟΣ».”

Περισσότερα

Φτιάχνουμε Λαζαράκια - Η συνταγή

«Λαζαράκια για τον Λάζαρο αν δεν πλάσεις, ψωμί δεν θα χορτάσεις» συνήθιζαν να λένε παλαιότερα, αφού πίστευαν ότι σύμφωνα με την παράδοση το αναστημένος φίλος του Χριστού είχε παραγγείλει: «Όποιος ζυμώσει και δε με πλάσει, το φαρμάκι μου να πάρει…»

Περισσότερα

Σάββατο του Λαζάρου

Αυτό το Σάββατο τιμάμε την υπό του Χριστού Ανάσταση του φίλου Του Λαζάρου.

Περισσότερα

«Διαμορφώνονται οι συνθήκες για τα επιτύχουμε τους στόχους της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης»

Συνεδρίασε, την Πέμπτη 25 Απριλίου, η Περιφερειακή Επιτροπή Περιβάλλοντος, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με βασικό θέμα το ζήτημα της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Μεγαλόπολης.

Περισσότερα

Ξεκίνησε το τρίτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιουζικάλ στην Τρίπολη (pics,vid)

Την Παρασκευή στις 26 Απριλίου το Μαλλιαροπούλειο θέατρο Τρίπολης άνοιξε την σκηνή του για το τρίτο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Παιδικού - Εφηβικού Μιούζικαλ.

Περισσότερα

Ξεχωριστό Πάσχα στον Τυρό Αρκαδίας: Εκεί που καίνε τον Ιούδα μέσα στη θάλασσα (pics,vid)

Ένα μικρό χωριό, με μεγάλη ναυτική παράδοση, είναι ο Τυρός στη Νότια Κυνουρία. Ο παραδοσιακός αυτός οικισμός της Τσακωνιάς «μοιράζεται» ανάμεσα στη θάλασσα και στο βουνό.

Περισσότερα

Εξέλιξη του έργου βελτίωσης στο τμήμα Ζευγολατιό - Διαβολίτσι στην ΠΕ Μεσσηνίας

Σε εξέλιξη βρίσκεται και το έργο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ 7Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΟΔΟ, ΤΜΗΜΑ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ, Π.Ε.

Περισσότερα

Σελίδες