Γιαννακούρας: Να μην κλείσει το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας - Γιατί δεν αντιδρά η περιφερειακή αρχή;

Γιαννακούρας: Να μην κλείσει το Γυμνάσιο Κοντοβάζαινας - Γιατί δεν αντιδρά η περιφερειακή αρχή;

Ιούλιος 26, 2021 - 18:14
0 σχόλια

Ο Ευάγγελος Γιαννακούρας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος της «Νέας Πελοποννήσου», τη Δευτέρα 26 Ιουλίου κατέθεσε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου επερώτηση σχετικά με την κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας στη Γορτυνία, το οποίο του χρόνου θα έχει μόλις έναν μαθητή λιγότερο σε σχέση με τη σχολική χρονιά που έφθασε στο τέλος της.

Ο κ. Γιαννακούρας επεσήμανε ότι γίνεται στη Αρκαδία «αποψίλωση από υπηρεσίες ΕΦΚΑ, Τράπεζες, Ταχυδρομεία».

«Σαν προηγούμενη περιφερειακή αρχή, κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να βοηθήσουμε, ποιμνιοστάσια, δρόμοι, υδραγωγεία, για πιο άνετες συνθήκες ζωής. Τώρα έρχεται η κατάργηση του Γυμνασίου Κοντοβάζαινας, που εξυπηρετεί παιδιά που είναι μακριά, 40 χλμ. από το Γυμνάσιο Τροπαίων. Το γυμνάσιο δυστυχώς έκλεισε στο πλαίσιο μιας οριζόντιας απόφασης της κυβέρνησης. Έχουμε ζήσει οριζόντιες παρεμβάσεις, όπως με το Κέντρο Υγείας Τροπαίων, που όμως τελικά διατηρήθηκε. Του χρόνου ένα παιδί λιγότερο θα είναι μόνο στο γυμνάσιο, γιατί αυτή η πρεμούρα φέτος, και γιατί δεν αντέδρασε η περιφερειακή αρχή;», είπε ο κ. Γιαννακούρας.
 

Να παραμείνει το Γυμνάσιο, για να στηρίξουμε τις οικογένειες αυτές που στηρίζουν τον τόπο μας.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.