Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι πρέπει να πληρώσουμε - Ημερομηνίες «κλειδιά» για τα επιδόματα (vid)

Φορολογικές υποχρεώσεις: Τι πρέπει να πληρώσουμε - Ημερομηνίες «κλειδιά» για τα επιδόματα (vid)

Δεκέμβριος 13, 2023 - 14:41
0 σχόλια

Λίγες ημέρες απέμειναν για να αποχαιρετήσουμε το 2023 και να υποδεχτούμε την νέα χρονιά. Μπαίνοντας στο εορταστικό κλίμα, όμως, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να διευθετήσουν πολλές υποχρεώσεις πριν την εκπνοή του χρόνου προκειμένου να μην έρθουν προ δυσάρεστων εκπλήξεων και τους επιβληθούν πρόστιμα.

Ο κ. Μαυρόγιαννης Γεώργιος, Μέλος του Συλλόγου Λογιστών - Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Νομού Αρκαδίας, μίλησε στην κάμερα του ArcadiaPortal.gr για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κλείσιμο των φορολογικών εκκρεμοτήτων σας μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο Δεκέμβριος είναι γεμάτος υποχρεώσεις για τους φορολογούμενους οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν φόρους, τέλη. Συγκεκριμένα, μισθωτοί και συνταξιούχοι που εισέπραξαν αναδρομικά, φορολογούμενοι που απέκτησαν περιουσιακά στοιχεία και θέλουν να καλύψουν τεκμήρια, όσοι μετέφεραν την κατοικία τους στο εξωτερικό αλλά και κληρονόμοι θα πρέπει να υποβάλουν τις σχετικές δηλώσεις μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου για να αποφύγουν περιπέτειες με την πληρωμή προστίμων και έξτρα φόρων. Παράλληλα, θα πρέπει να πληρωθούν οι δόσεις του φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, τα τέλη κυκλοφορίας.

Επίσης αναφέρθηκε και στα επιδόματα τα οποία αναμένεται να καταβληθούν, δίνοντας τις ημερομηνίες - «κλειδιά» τις οποίες δεν πρέπει να χάσετε.

Όσον αφορά τις ασφυκτικές προθεσμίες, ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει παράταση προθεσμίας σε ό,τι δεν μπορεί το ίδιοτο κράτος να τακτοποιήσει, ενώ δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τους φορολογούμενους που δεν μπορούν να είναι εντός των μικρών προθεσμιών. Παραδείγματος χάρη, με το επίδομα θέρμανσης το οποίο έκλεισε η υποβολή δηλώσεων προτού καλά - καλά ξεκινήσει ο χειμώνας, αφήνοντας εκτός χιλιάδες πολίτες που δεν μπορούσαν ή δεν ήταν εφικτό λόγω συνθηκών να υποβάλουν αίτηση εμπρόθεσμα.

Ο κ. Μαυρόγιαννης δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο νέο φορολογικό και στις αλλαγές που θα δούμε με την υλοποίησή του.

Οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται πολλές υποχρεώσεις, ανέφερε, σημειώνοντας ότι σε πρόσφατη συνέλευση του Συλλόγου Λογιστών έβγαλαν μία απόφαση η οποία μπορεί να υλοποιηθεί σε συνεργασία με το επαγγελματικό επιμελητήριο το οποίο θα πρέπει να ενημερώνει τις επιχειρήσεις για τις τρέχουσες νομοθεσίες και υποχρεώσεις.

Το επαγγελματικό επιμελητήριο θα πρέπει να ενημερώνει μέσω αλληλογραφίας τα μέλη του για τις αλλαγές και τα πρόστιμα γιατί δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων και νομοθεσιών και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Ενημέρωση για τις υποχρεώσεις των φορολογουμένων στο τέλος του χρόνου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.