Espresso με τον Χάρη Καστραντά

Espresso με τον Χάρη Καστραντά

Σεπτέμβριος 12, 2013 - 11:56

Μαζί με το φθινόπωρο ξεκινά και μια νέα στήλη για το Arcadia Portal. Η "Espresso με δόση... Arcadia Portal" θα γίνει η καινούργια αγαπημένη σας συνήθεια στην οποία θα έχετε τη δυνατότητα να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από πολλά και ποικίλα πρόσωπα της Αρκαδίας. Πρόσωπα από τον αθλητικό, τον πολιτιστικό, τον πολιτικό και όχι μόνο χώρο, θα προβάλλονται στις οθόνες των υπολογιστών σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με την πρώτη συνέντευξή μας, την οποία έδωσε ο πρωταθλητής ποδηλάτης Χαράλαμπος Καστραντάς που βρίσκεται στη Γαλλία για τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Πώς και πήρες την απόφαση να πας στη Γαλλία;

Ήταν μονόδρομος αυτή η απόφαση γιατί θέλω να δοκιμάσω τα όρια μου ως αθλητής και στην Ελλάδα δε μου δίνεται αυτή η δυνατότητα αφού το επίπεδο δεν είναι ιδιαίτερα υψηλό λόγω του ότι η ποδηλασία δεν είναι ένα διαδεδομένο άθλημα στη χώρα μας.

Γιατί επέλεξες να πας στη Γαλλία;

Γιατί η ποδηλασία στη Γαλλία είναι απ΄τα πλέον πιο δημοφιλή αθλήματα και το επίπεδο είναι αρκετά ανεβασμένο αφού υπάρχουν πάρα πολλοί αγώνες με τρομερό ανταγωνισμό και είναι το προστάδιο για να γίνεις επαγγελματίας αθλητής σε ομάδες της Ευρώπης.

Πιστεύεις πως στην Ελλάδα δεν υπάρχει μέλλον για έναν καλό αθλητή;

Εξαρτάται απ τις φιλοδοξίες του καθενός, ιδιαίτερα στην ποδηλασία το μόνο που μπορεί να κάνει ένας ποδηλάτης είναι να κάνει ποδήλατο ως χόμπυ και να τρέχει απλούς εγχώριους αγώνες απλά για να αθλείται.

Τι πιστεύεις ότι πρέπει να γίνει για την καλυτέρευση των συνθηκών ενός ποδηλάτη στην Ελλάδα;

Για να αλλάξει αυτή η κατάσταση χρειάζεται αλλαγή του συστήματος απ τις ρίζες του, δηλαδή από την ελληνική ομοσπονδία ποδηλασίας που δρα με τα απολύτως απαραίτητα, απλά και μόνο για να υφίσταται ως ομοσπονδία στην Ελλάδα.

Ποιος σε στηρίζει σε αυτή σου τη κίνηση ώστε να βγεις στο εξωτερικό;

Πρώτα απ όλα έχω την υποστήριξη της οικογένειάς μου, ηθική αλλά και οικονομική, γιατί χωρίς αυτή τίποτα δε θα ήταν δυνατό, αφού το άθλημά μου δεν έχει την παραμικρή οικονομική ενίσχυση από πουθενά ειδικά στη Ελλάδα.

Υπάρχουν και κάποιοι χορηγοί που σε βοηθούν;

Ό, τι έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι από προσωπικές χορηγίες από την εταιρία racing cycles Ltd που με βοηθά για τον υλικό εξοπλισμό καθώς τα αγωνιστικά ποδήλατα και όλος ο εξοπλισμός είναι πανάκριβος και θα ήταν αδύνατο να τα καλύψω χωρίς αυτή τη βοήθεια και από την εταιρία ZIP VIT που μου χορηγεί τα συμπληρώματα διατροφής και τους ευχαριστώ πολύ. Τέλος σημαντική βοήθεια σε όλους του τομείς είναι ο προσωπικός μου προπονητής Βασίλης Γιαννιώσης που χωρίς αυτόν δε θα είχα καταφέρει τίποτα τα 2 τελευταία χρόνια που συνεργάζομαι μαζί του.

Πως είναι η καθημερινότητά σου στο εξωτερικό;

Η καθημερινότητα εδώ στη Γαλλία για έναν αθλητή δεν έχει και πολύ ποικιλία καθώς η αγωνιστική δραστηριότητα είναι πολύ συχνή με 2-3 αγώνες κάθε εβδομάδα. Έτσι το μόνο που με απασχολεί  είναι η προπόνηση η σωστή διατροφή και η ξεκούραση για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Τι περιλαμβάνει το αγωνιστικό σου πρόγραμμα;

Θα τρέξω μια σειρά από αγώνες  που ανήκουν στο πρωτάθλημα της Γαλλίας έως τον Οκτώβριο όπου και θα επιστρέψω για να κλείσω τη χρονιά με το πανελλήνιο πρωτάθλημα πίστας.