Espresso με τον Βασίλη Κοττή

Espresso με τον Βασίλη Κοττή

Οκτώβριος 03, 2013 - 19:24
2 σχόλια

Η εβδομαδιαία στήλη του ArcadiaPortal αυτή τη φορά προσφέρει τον espresso της στον Βασίλη Κοττή ο οποίος ασχολείται με την αγωνιστική οδήγηση αυτοκινήτων.
Ο Βασίλης είναι από την Τρίπολη, έχει σπουδάσει Μηχανολόγος Μηχανικός Τ.Ε στην Πάτρα και αυτή τη στιγμή ασχολείται με τον τομέα των πωλήσεων.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με τους αγώνες;

Η αρχή έγινε σε ηλικία 19 ετών στην Πάτρα και σε έναν αγώνα δεξιοτεχνίας αυτοκινήτων όπου και κατέκτησα τη δεύτερη θέση.

Σε τι είδος αγώνες αυτοκινήτων παίρνεις μέρος;

Ξεκίνησα σε αγώνες δεξιοτεχνίας, GTCC, όμως τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με τους αγώνες Drift.

Ποια είναι η σημαντικότερη διάκριση σου σε αγώνα;

Σε αγώνες της Marlboro racing-alfa romeo με 200 συμμετέχοντες όπου μετά από διάφορα στάδια αγωνιστικών δοκιμασιών με αυτοκίνητα alfa romeo gtam κατέκτησα την 26η θέση. Αλλά έχω κερδίσει πολλές πρώτες, δεύτερες και τρίτες θέσεις.

Ύστερα από 10 χρόνια απουσίας από την πόλη διοργανώθηκε αγώνας δεξιοτεχνίας στην Τρίπολη και όπως ακούσαμε ήσουν ο άνθρωπος ο οποίος ξεκίνησε ξανά όλη αυτή τη διαδικασία των αγώνων.

Πήρα την πρωτοβουλία και έψαξα να βρω έναν κατάλληλο χώρο για αγώνες, στη συνέχεια μαζί με τη βοήθεια του αντιδημάρχου Α.Μπούρα και της ΑΛ Τρίπολης καταφέραμε να κάνουμε με επιτυχία τους αγώνες δεξιοτεχνίας στο Νεοχώρι.

Πιστεύεις να πραγματοποιηθούν και άλλοι αγώνες στην Τρίπολη;

Εύχομαι η προσπάθειά μου αυτή να συνεχιστεί με ένα πρωτάθλημα δεξιοτεχνίας το 2014.

Ποιες είναι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάποιος που ασχολείται με τέτοιου είδους αγώνες;

Αν αγαπάς αυτό που κάνεις δεν υπάρχει κάποια δυσκολία. Οι δυσκολίες αν μπορούμε να το πούμε και έτσι έγκεινται στο οικονομικό κομμάτι.

Τι περιλαμβάνουν τα σχέδιά σου από εδώ και πέρα;

Να βελτιώνω όσο γίνεται το αυτοκίνητό μου έτσι ώστε να βελτιώνονται και οι ικανότητές μου στο αγωνιστικό κομμάτι.

Σε ποιους επόμενους κανονισμένους αγώνες θα λάβεις μέρος;

Επόμενος αγώνας πρωταθλήματος είναι στις 6 Οκτωβρίου Drift startline στις Αφίδνες και στις 13 Οκτωβρίου αγώνας Drift-GP στην Καλαμάτα.

Ποιος σε βοηθά σε αυτή σου την προσπάθεια;

Όπως σας είπα είναι ένα ακριβό αγώνισμα και έτσι χρειάζονται χορηγοί. Θέλω και να ευχαριστήσω τους:  Α.Γεωργόπουλο, τον Π.Σδράλα, τον Α.Γαβλίλο, Δ.Παγκράτη, Κ.Κολοβό και τέλος τον Χ.Σούπο για την πολύτιμη βοήθειά τους.

Η οικογένεια σου σε στηρίζει στην προσπάθεια σου αυτή;

Από την πρώτη στιγμή βρίσκονται δίπλα μου όλη η οικογένειά μου και ειδικότερα ο αδελφός μου όπου είναι και συναθλητής μου, αλλά κυρίως θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πατέρα μου ο οποίος είναι μηχανικός μου, δάσκαλός μου και πάνω από όλα Πατέρας μου.

Τι θα έλεγες σε κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με την αγωνιστική οδήγηση;

Φυσικά θα παρότρυνα κάποιον αν αγαπά πολύ τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, αυτό όμως που θα συμβούλευα κάποιον είναι να δώσει μεγάλη σημασία στα μέτρα ασφαλείας.

Έφη Καστραντά
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

10.000.000 λάικ! Συνέχισε έτσι Βασίλη...Καλή επιτυχία στις επόμενες διοργανώσεις σου!!!

είσαι όλα τα λεφτά ! ΜΟΥΤΡΟ!!!!!!!