Ερώτηση Παπαηλιού για τις μετακινήσεις παθολόγων από το Παναρκαδικό στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ερώτηση Παπαηλιού για τις μετακινήσεις παθολόγων από το Παναρκαδικό στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Νοέμβριος 06, 2023 - 12:16
0 σχόλια

φωτογραφία αρχείου arcadiaportal.gr

Η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει το ΕΣΥ, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, οδηγεί σε  εμβαλωματικές «λύσεις», όπως αποσπάσεις παθολόγων  ιατρών από το Παναρκαδικό Νοσοκομείο στο Γενικό  Νοσοκομείο Σπάρτης

 Η απόφαση της διοίκησης του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, να καλούνται   παθολόγοι ιατροί να καλύψουν εφημερίες  στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Σπάρτης συνιστά περαιτέρω αποδυνάμωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

 Και αυτό, διότι  στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο «δεν περισσεύουν» οι παθολόγοι ιατροί, όπως και ιατροί άλλων ειδικοτήτων, με συνέπεια οι εφημερίες «να μην καλύπτονται» ή «να καλύπτονται» με πολύ μεγάλη  καταπόνησή τους.

 Αλλά και οι εφημερίες στο Παθολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Σπάρτης  θα καταστούν «κενός τύπος», δεδομένης της σωματικής και άλλης εξάντλησης των ιατρών παθολόγων από την υπερπροσπάθεια που καταβάλουν.

 Όλη αυτή η κατάσταση οφείλεται στην  επίμονη άρνηση της κυβέρνησης της ΝΔ να ενισχύσει το ΕΣΥ και τα κρατικά νοσοκομεία, με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

 Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, με πρωτοβουλία του βουλευτή Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργου Παπαηλιού, κατατέθηκε από έντεκα βουλευτές σχετική ερώτηση προς  τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας.

 

Γιώργος Παπαηλιού, βουλευτής Αρκαδίας ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.