Έρχονται κατασχέσεις για οφειλές μικρότερες των 5.000 ευρώ

Έρχονται κατασχέσεις για οφειλές μικρότερες των 5.000 ευρώ

Σεπτέμβριος 14, 2016 - 09:12
0 σχόλια

Με διαδικασία-εξπρές θα κατάσχονται τραπεζικοί λογαριασμοί μικροοφειλετών των Ταμείων. Πρόκειται για 500.000 ανθρώπους, των οποίων τα χρέη θα μεταφερθούν από τους ασφαλιστικούς φορείς που είναι σήμερα στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ), μέχρι τις 31/12/2016.

Το μέτρο αυτό, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», περιλαμβάνεται στα προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου και μάλιστα χωρίς να υπάρχει -μέχρι στιγμής- τυχόν παράταση στο αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Η υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σύντομα και σύμφωνα με πληροφορίες θα επιτρέπει τη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης από το «πρώτο ευρώ» της οφειλής.

Με την απόφαση οι εν λόγω μικροοοφειλέτες, που χρωστούν κάτω από 5.000 ευρώ, θα βρεθούν πλέον από την 1/1/2017 αντιμέτωποι με κατασχέσεις-εξπρές και μπλοκάρισμα των τραπεζικών τους λογαριασμών, εφόσον παραλείψουν να πληρώνουν τις τακτικές (τρέχουσες) εισφορές τους ή εφόσον δεν έχουν ενταχθεί στη μόνη ρύθμιση που είναι σήμερα «διαθέσιμη» από τα Ταμεία και είναι αυτή των 12 δόσεων.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.