Επαναστατικές Διαδρομές 2021 και η συμβολή της Τσακωνιάς στην Επανάσταση (pics,vid)

Επαναστατικές Διαδρομές 2021 και η συμβολή της Τσακωνιάς στην Επανάσταση (pics,vid)

Ιούνιος 28, 2021 - 11:00
0 σχόλια

Η Μοτοπαρέα Λεωνιδίου σε συνεργασία με τη Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Αλεξανδρουπόλεως (Αγριάνες), Βόλου και Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου διοργάνωσαν εκδήλωση για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην Φάμπρικα Πολιτισμού Λεωνιδίου το Σάββατο 26 Ιουνίου με την παρουσίαση και των Επαναστατικών Διαδρομών 2021.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη διαδοχικά: Ι. Μ. Ελώνης- Λαογραφικό Μουσείο Κοσμά- Πλατεία Κοσμά, διαδοχικές επισκέψεις σε: Πύργο Τσικαλιώτη- Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα και πανίδα του Πάρνωνα- Αρχοντικό Τσούχλου (Αρχείο Τσακωνιάς κλπ)- Μουσείο Τσακωνιάς στη Φάμπρικα Πολιτισμού, επίσκεψη στον  Πραστό και ενημέρωση για τη μαρτυρική ιστορία του χωριού, Άνω Δολιανά και ενημέρωση για τη σημαντική μάχη που διεξήχθη.

Το βράδυ του Σαββάτου έγινε η παρουσίαση Επαναστατικών Διαδρομών 2021 και η συμβολή της Τσακωνιάς στην Επανάσταση στον εξωτερικό χώρο της Φάμπρικας Πολιτισμού. 

Η κυρία Γουσγουλά Θωμαή προλόγισε τους ομιλητές. Ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας καλωσόρισε τον κόσμο σε μια εκδήλωση τιμής, μνήμης και ιστορίας.

Ιδιαίτερα περήφανοι γιατί οι πρόγονοί μας, οι Τσάκωνες αγωνιστές, συμμετείχαν ενεργά στα ιστορικά γεγονότα εκείνης της εποχής

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόρειας Κυνουρίας και εντεταλμένος αθλητισμού Γιάννης Δαλιάνης δήλωσε περήφανος που βρέθηκε εκεί και έδωσε συγχαρητήρια στον Δήμο που στηρίζει τέτοιες δράσεις.

Είστε το σοβαρό κομμάτι του δίτροχου αθλητισμού που πρέπει να τον διδάξετε και στα σχολεία

Ο Μανώλης Δολιανίτης μίλησε για τις δράσεις της Μοτοπαρέας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Πολύτιμοι αρωγοί το «Αρχείο Τσακωνιάς» και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση (ΔΗΚΕΝΚ) του Δήμου Νότιας Κυνουρίας.

Φωτογραφίες και βίντεο από Nigel Copage

Από το leonidion.gr

Video: 

Επαναστατικές Διαδρομές 2021 και η συμβολή της Τσακωνιάς στην Επανάσταση


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.