Ένοχο το ζεύγος Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες» του 2010

Ένοχο το ζεύγος Παπαντωνίου για το «πόθεν έσχες» του 2010

Ιούλιος 12, 2017 - 18:02
0 σχόλια

Σε ποινή φυλάκισης 4 έτη, εξαγοράσιμη προς 10 ευρώ ημερησίως και χρηματική ποινή ύψους 10.000 ευρώ, καταδικάστηκαν ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός της, Σταυρούλα Κουράκου, από το Πενταμελές Εφετείου Κακουργημάτων για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες για το οικονομικό έτος 2010 σχετικά με το λογαριασμό που περιλήφθηκε στη λίστα Λαγκάρντ. Η ελληνική Δικαιοσύνη διάταξε στη δήμευση της επικαρπίας του ακινήτου της Κηφισιάς, την οποία έχουν και οι δύο καταδικασθέντες ενώ η κυριότητα ανήκει στον γιο Παπαντωνίου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον Γιάννο Παπαντωνίου για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και την Σταυρούλα Κουράκου για άμεση συνέργεια σε αυτή, όπως και πρωτοδίκως. Συνολικά με τις προσαυξήσεις, το ζεύγος Παπαντωνίου καλείται να καταβαλει συνολικό ποσό άνω των 100.000 ευρώ. 

 

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.