Εκστρατεία αποψίλωσης στο Δήμο Τρίπολης

Εκστρατεία αποψίλωσης στο Δήμο Τρίπολης

Ιούνιος 30, 2011 - 11:34

-Γ. Καρλής: Μέχρι τα τέλη Ιούλη θα έχουν καθαριστεί όλα τα χορτάρια
-Εν αναμονή κονδυλίων για την προμήθεια νέων δεξαμενών ύδατος

  Χωρίς να αποδέχεται την αιτίαση πως η υπηρεσία πολιτικής προστασίας έχει καθυστερήσει να παρέμβει ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Καρλής ενημερώνει πως ήδη έχει ξεκινήσει από τη Δευτέρα η εκστρατεία αποψίλωσης οικοπέδων και όχι μόνο στο Δήμο της Τρίπολης, εργασία απαραίτητη προκειμένου να μειωθεί

ο κίνδυνος της πυρκαγιάς αλλά και ο κίνδυνος που ελλοχεύει από διαφόρων ειδών ζωύφια και ερπετά. «Μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουμε καθαρίσει όλα τα Δ.Δ και μεγάλο μέρος των περιφερειακών οδών» δεσμεύεται ο αντιδήμαρχος εξηγώντας τους λόγους που η επιχείρηση ξεκίνησε τώρα και όχι νωρίτερα. «Σκόπιμα αφήσαμε τον καθαρισμό αυτό πιο πίσω. Αν καθαρίζαμε νωρίτερα τα χορτάρια θα ξαναφούντωναν και το κονδύλι το οποίο διαθέτουμε γι αυτήν την εργασία επαρκεί μόνο για μια φορά. Δεν έχουμε καθυστερήσει , έχουμε κάνει καλή δουλειά. Αν η πολιτεία καθυστερεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι».

Ιδιοκτήτες καθαρίστε τους χώρους σας
Παράλληλα με τις εργασίες που κάνει ο Δήμος όμως πρέπει να ενεργοποιηθούν και οι πολίτες. Οι ιδιοκτήτες οικοπέδων ειδικότερα τα οποία χρήζουν αποψίλωσης αφού σε αυτά σε πρώτη φάση τουλάχιστον ο Δήμος δεν μπορεί να παρέμβει. Οι ιδιοκτήτες έχουν επισήμως κληθεί να πραγματώσουν αυτές τις εργασίες για τις οποίες θα επιβαρυνθούν στο τέλος και πάλι , σε επίπεδο οικονομικό, αν παρέμβει ο Δήμος. Το βέλτιστον βεβαίως είναι οι ιδιοκτήτες να ανταποκριθούν αφού όπως πολλάκις έχει αναφερθεί το προσωπικό του Δήμου δεν είναι ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες.

Σε διαρκή ετοιμότητα για την πυροπροστασία
Την ίδια ώρα ο συναγερμός στην πολιτική προστασία του Δήμου είναι συνεχής. Οι εθελοντικές ομάδες και αυτές στην θέση τους αφού στόχος είναι πάντα η πρόληψη και όχι η καταστολή. «Υπάρχει ομάδα 100  ατόμων πλήρως έτοιμη. Αυτοί οι άνθρωποι βρίσκονται ανά 2 ώρες τη νύχτα και φυλάνε παντού εθελοντικά στην Σκυρίτιδα . Έχει γίνει καταγραφή δεν έχουμε προβλήματα» θα πει ο Αντιδήμαρχος κ. Κατσαφάνας εστιάζοντας σε μικροζητήματα κρουνών. « Κάποιοι κρουνοί δεν έχουν νερό διότι έχει πρόβλημα νερού το χωριό. Έχουμε εντοπίσει τις δεξαμενές , μικροφράγματα υπάρχουν , ενώ έχουμε κανονίσει η ομάδα αυτή να κάνει και εκπαίδευση με την πυροσβεστική. Τα 6 ιδιωτικά αυτοκίνητα  έχουν βυτία μόνιμα . Με τα λίγα χρήματα που έχουμε για τα  160 χιλιάδες στρέμματα που πρέπει να εποπτεύουμε κάνουμε ότι είναι δυνατόν. Πήραμε 4 χιλιάδες για καθαρισμό χορταριών. Τα καταφέραμε στο μεγαλύτερο μέρος. Υπάρχει και εθελοντισμός . Δίνουμε πολύ μεγάλη σημασία στην πρόληψη» κατέληξε ο Αντιδήμαρχος 
Αξίζει να σημειωθεί πως η πολιτική προστασία θα προχωρήσει και σε προμήθεια νέων δεξαμενών ωστόσο αυτό δεν είναι ακόμα εφικτό αφού τα κονδύλια είναι εν αναμονή. «Έχουν ελεγχθεί οι δεξαμενές όλες είναι γεμάτες . Δεν έχουμε προϋπολογισμό δεν μπορούμε να αναθέσουμε εργολαβίες, προβλέπεται αγορά δεξαμενών για κάποια επικίνδυνα σημεία. Όταν έρθουν τα κονδύλια θα έχουμε την προμήθεια. Όλα τα αυτοκίνητα θα είναι σε διάφορα σημεία που θα προτείνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, με το μηχάνημα του 1 τόνου επάνω».
 

Ειδήσεις: