Έκπληξη στην Αταλάντη Τασουλή με την επιστροφή του δακτυλιδιού της πρωταθλήτριας του NBA (pics)

Έκπληξη στην Αταλάντη Τασουλή με την επιστροφή του δακτυλιδιού της πρωταθλήτριας του NBA (pics)

Σεπτέμβριος 20, 2021 - 22:19
0 σχόλια

Η μεγάλη έκπληξη της εκδήλωσης της παρουσίασης του βιβλίου του Σταύρου Κουκάκη «Το ταξίδι των Αναμνήσεων» ήρθε όντως από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και αφορούσε μια σπουδαία αθλήτρια από το παρελθόν που έχει γράψει την δική της ιστορία στον χώρου του γυναικείου μπάσκετ στην χώρα μας.

Μιλάμε για την διεθνή μπασκετμπολίστρια Αταλάντη Τασουλή με καταγωγή από την Τρίπολη και παρουσία στην Εθνική μας ομάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας το 2004, στις κορυφαίες ομάδες της χώρας, στην Ευρώπη αλλά και στο γυναικείο NBA στην Αμερική.

Εκεί η Αταλάντη Τασουλή έχει αναδειχθεί μάλιστα πρωταθλήτρια με την γυναικεία ομάδα του Χιούστον με τον Σταυρό Κουκάκη να βρίσκει και να της παραδίδει έπειτα από πολλά χρόνια το δαχτυλίδι του πρωταθλητή.

Η Αταλάντη Τασουλή πήρε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή δια χειρός του θρύλου του Ελληνικού μπάσκετ Παναγιώτη Γιαννάκη μέσα σε χειροκροτήματα σε μια στιγμή με την δική της σημασία και αξία.

Η ιστορία του δαχτυλιδιού έχει ως εξής: Αταλάντη Τασουλή το 1997 βρισκόταν στις ΗΠΑ με υποτροφία, ενώ συμπεριλήφθηκε στο ρόστερ των Χιούστον Κόμετς ωστόσο, δεν κατάφερε να αγωνιστεί, αφού μετά τα πέντε πρώτα παιχνίδια, για λόγους ανωτέρας βίας έπρεπε να επιστρέψει στην Ελλάδα.

Στο τέλος της σεζόν το Χιούστον κατέκτησε το τίτλο του πρωταθλητή με αποτέλεσμα να της στείλουν και το δαχτυλίδι που όμως δεν κατέληξε ποτέ στα χέρια της.

Ο συγγραφέας ανακάλυψε ότι το δαχτυλίδι του πρωταθλητή βρισκόταν στο Ναύπλιο, το πήρε, δίνοντάς το στην Τασουλή, στην οποία και δικαιωματικά ανήκει.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.