Εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 (video)

Εκδήλωση για την υποψηφιότητα της Τρίπολης για Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 (video)

Φεβρουάριος 06, 2014 - 09:44

Στα πλαίσια της υποψηφιότητας της Τρίπολης για Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021 και μετά από εισήγηση της οργανωτικής επιτροπής, ξεκινούν οι διαδικασίες υποβολής της πρότασης σε μια εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης.

Ο Θεσμός της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ξεκίνησε με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη και αποτελεί  « το πλησίασμα των λαών της Ευρώπης». Αποκομίζει σημαντικά τουριστικά και οικονομικά οφέλη για τις χώρες που συμμετέχουν , πόσο μάλλον για τη χώρα που θα αναδειχθεί Ευρωπαϊκή  Πολιτιστική Πρωτεύουσα.
Η Τρίπολη είναι σε θέση να επιτύχει ,να αναδείξει τη μοναδικότητά της όσο και την Ευρωπαϊκή της Διάσταση και να διεκδικήσει το χρίσμα.

Η έναρξη των διαδικασιών για την υποβολή της πρότασης  θα ξεκινήσoυν την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου στις 17:00 το απόγευμα, όπου θα είναι προσκεκλημένοι όλοι οι φορείς Πολιτισμού της Αρκαδίας, προκειμένου να διαμορφωθεί το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί η προσπάθεια αυτή, που στόχο έχει να γίνει η Τρίπολη Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης μίλησε για την αξιόλογη αυτή προσπάθεια που στόχο έχει την τουριστική ανάπτυξη και τα οικονομικά οφέλη από την ανάδειξη της Τρίπολης.

Video: 

youtube://v/p0_0l13AjjA