Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης (pics)

Εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης (pics)

Ιανουάριος 23, 2017 - 19:47
0 σχόλια

Στο γλέντι για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Aρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας ο οποίος σε ομιλία του αναφέρθηκε στον εμπορικό κλάδο ο οποίος είναι από εκείνους τους κλάδους που τα χρόνια της κρίσης έχει πληρώσει βαρύ το τίμημα και έχει υποστεί τα πάνδεινα.

Παρόλα αυτά οι έμποροι της Αρκαδίας, έχοντας το αρκαδικό δαιμόνιο στο εμπόριο, που μας συνοδεύει από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, (Επαναστατικά χρόνια υπήρχαν έμποροι, όπως ο Τσέκερης, αλλά και σήμερα η οδός Σταδίου στην Αθήνα έχει πολλούς Αρκάδες εμπόρους), δεν κιοτεύουν και προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα και το καταφέρνουν, έστω και δύσκολα.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, πως στην Αρκαδία εκτός από τους Θεούς της μουσικής, λατρευόταν και ο Ερμής (Θεός του εμπορίου μεταξύ άλλων).

Οι Αρκάδες είμαστε λάτρεις και της διασκέδασης αλλά και των παραδόσεων (κοπή πίτας) και αξίζουν συγχαρητήρια στον εμπορικό κόσμο τόσο για το γλέντι που ετοίμασε όσο και για την συμμετοχή του σε αυτό.

Χρόνια Πολλά και Καλή χρονιά με υγεία, χαρά και κέρδη και βέβαια με όσον το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τους εμπόρους.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.