Εκδίδεται το «Εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας»

Εκδίδεται το «Εγχειρίδιο της Λαγκαδινής Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας»

Νοέμβριος 19, 2023 - 12:29
0 σχόλια

Ένα κορυφαίο έργο των Ανθέων της Πέτρας είναι πλέον στο τυπογραφείο και θα παρουσιαστεί στη μεγάλη γιορτή των Ανθέων για τα 10 χρόνια από την ίδρυσή τους που θα πραγματοποιηθεί τον επόμενο μήνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 400 σελίδες του αποτυπώνει αυτό που αναφέρει στον πρόλογό του ο πρόεδρός μας Γιάννης Τσιαούσης :

«Είναι πολύ πιο δύσκολο να δοξάζεις τη μνήμη των ανωνύμων από εκείνη των επιφανών. Όμως η ιστορία που χτίζεται είναι αφιερωμένη στη μνήμη εκείνων που δεν έχουν όνομα».
Η εισαγωγική φράση του σπουδαίου Γερμανοεβραίου φιλοσόφου Βάλτερ Μπένγιαμιν δεν αντανακλά το στόχο αυτής της έκδοσης. Αντιθέτως, προοικονομεί το περιεχόμενό της, το οποίο αφενός «χτίζει» και φωτίζει την ιστορία της Λαγκαδινής Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας και αφετέρου δοξάζει τη μνήμη των ανώνυμων Λαγκαδινών μαστόρων...


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.