Εικαστικό δρώμενο μπροστά από το παλιό δημαρχείο στην Τρίπολη (photos)

Εικαστικό δρώμενο μπροστά από το παλιό δημαρχείο στην Τρίπολη (photos)

Δεκέμβριος 22, 2014 - 15:42
0 σχόλια

Έξω από το παλιό δημαρχείο της Τρίπολης έχει στηθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα κατασκευή από την εικαστικό κυρία Βασιλική Ζάχου.

Πρόκειται για μια εικαστική σύνθεση, η οποία, με αφορμή τα Χριστούγεννα, παρουσιάζει την πορεία του ανθρώπου μέσα στον χρόνο.

Όπως μας εξήγησε η εικαστικός, η κατασκευή, η οποία θυμίζει δέντρο, στη βάση της παρουσιάζει τη γέννηση των ανθρώπων από την αγάπη μεταξύ τους. Καθώς υψώνεται, τονίζει την ανάγκη του ανθρώπου να επιστρέψει στο παράδεισό του, όπως ο Μικρός Πρίγκιπας ήθελε να γυρίσει στον πλανήτη του, στο σπίτι του. «Ο Μικρός Πρίγκιπας, όμως, είχε ένα σπίτι να γυρίσει. Ο δικός μας παράδεισος πού βρίσκεται;», αναρωτιέται η κυρία Ζάχου.

Η κατασκευή στην κορυφή της θυμίζει το παραδοσιακό καράβι, με το οποίο οι Έλληνες στόλιζαν το σπίτι τους παραδοσιακά τα Χριστούγεννα.

Πολλά από τα αντικείμενα –όλα πολύ ενδιαφέρουσες δημιουργίες, για τις οποίες έχει χρησιμοποιηθεί πληθώρα υλικών- διατίθενται προς πώληση, και οι τιμές τους κυμαίνονται μεταξύ 5-45 ευρώ, εκτός από τις αντίκες, οι οποίες δεν πωλούνται. Η έκθεση θα λειτουργήσει από σήμερα 22/12 και έως ανήμερα Χριστούγεννα, ενώ θα στηθεί ξανά από τις 28 έως τις 31 Δεκέμβρη, έως το μεσημέρι.

Η εικαστικός θέλησε να ευχαριστήσει το δήμαρχο Τρίπολης για την παραχώρηση του χώρου μπροστά στο παλιό δημαρχείο, καθώς και τη Μονή Βαρσών για την πολύτιμη βοήθειά της. Ακόμη, επεσήμανε ότι η έμπνευση δεν ανήκει μόνο στην ίδια, αλλά και στους συνεργάτες της και πολύ αξιόλογους ανθρώπους, τους οποίους ευχαριστεί θερμά. Πρόκειται για τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τον ταξιδιωτικό διαδικτυακό τόπο GreekTips, τον Ξενώνα Θεονύμφη στη Δημητσάνα, τον Ξενώνα Καζάκου και το ArtCafe, «πηγή έμπνευσης», όπως τονίζει η ίδια.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.