Εγγραφές στο ΔΙΕΚ Στεμνίτσας

Εγγραφές στο ΔΙΕΚ Στεμνίτσας

Αύγουστος 29, 2020 - 18:12
0 σχόλια

Το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 προσφέρει στους ενδιαφερόμενους καταρτιζόμενους τρεις ειδικότητες:

• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) 

Στη Στεμνίτσα  από το 2013, λειτουργεί  ΔΙΕΚ με τη ειδικότητα «Τεχνικός χειροποίητου κοσμήματος και σχεδιασμού κοσμήματος» συνεχίζοντας επάξια το έργο της ιστορικής «Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας» και  διδάσκοντας  σπουδαστές από όλη την Ελλάδα. Κύριος άξονας της διδασκαλίας της είναι η προσπάθεια να συνδυαστεί η εμπειρία και η αρτιότητα των παραδοσιακών τεχνικών με τη σύγχρονη αντίληψη της φόρμας, του design και της καλλιτεχνικής έκφρασης. Το πρόγραμμα της Σχολής περιλαμβάνει τη διδασκαλία χειροποίητου και παραγωγικού κοσμήματος, παραδοσιακού και μοντέρνου, κατασκευή μοντέλου και σχέδιο κοσμήματος από έμπειρους χρυσοχόους, εξειδικευμένους σε όλη την γκάμα των τεχνικών χρυσοχοΐας(καρφωτική, χαρακτική, παραγωγικό κόσμημα κ.α.) και από καθηγητές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής. Η φοίτηση είναι διετής και η διδασκαλία πραγματοποιείται σε τρία πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια. Το έργο των μαθητών παρουσιάζεται τακτικά σε εκθέσεις ενώ στο ενεργητικό της Σχολής περιλαμβάνονται και συμμετοχές σε διάφορους διαγωνισμούς, με πολλές διακρίσεις. Για το έτος 2020-2021 το ΔΙΕΚ Στεμνίτσας θα υλοποιήσει πρόγραμμα Erasmus+  με μετακίνηση σπουδαστών στην Βαρκελώνη σε αντίστοιχες δομές εκπαίδευσης.

Φέτος, με γνώμονα τους άξονες ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής της ορεινής Αρκαδίας και κυρίως της Γορτυνίας στο ΔΙΕΚ θα πραγματοποιηθούν και δύο νέες ειδικότητες:
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ
• ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΟΡΟΦΩΝ - ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΓΝΩΣΙΑ) 

Όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν για περισσότερες πληροφορίες: 
Τηλ: 2795081514,6974552302
Mail: mail@epas-stemn.ark.sch.gr
Facebook: Σχολή Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.