ΕΕ: «Πολύ επικίνδυνη» για την Ευρώπη μια αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

ΕΕ: «Πολύ επικίνδυνη» για την Ευρώπη μια αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ιούνιος 26, 2023 - 17:00
0 σχόλια

Eurokinissi

Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ρωσίας θα ήταν πολύ επικίνδυνη για την Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, επικαλούμενος τις περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει η Μόσχα.

«Θα ήταν απολύτως επικίνδυνο για την Ευρώπη, αν η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου με το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων κατακερματιζόταν», δήλωσε ο Άσελμπορν στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για μια συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από την πλευρά της, κατά την προσέλευσή της στην ίδια συνεδρίαση, πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία δείχνουν «μεγάλες ρωγμές» στο εσωτερικό της ρωσικής πολιτικής σφαίρας και πρόσθεσε πως η Γερμανία δεν θα αναμιχθεί σ’ αυτό που αποκάλεσε «ζητήματα εσωτερικής πολιτικής».

«Βλέπουμε μεγάλες ρωγμές στη ρωσική προπαγάνδα», τόνισε η Μπέρμποκ και πρόσθεσε πως οι δυτικοί σύμμαχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο.

«Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει. Το τέρας ενεργεί εναντίον του δημιουργού του», τόνισε λίγο νωρίτερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ο κ. Μπορέλ σημείωσε, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ότι «δεν είναι καλό να βλέπεις ότι μία πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία, μπορεί να μπει σε μία φάση πολιτικής αστάθειας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Τέλος επισήμανε ότι «το (ρωσικό) πολιτικό σύστημα δείχνει ότι είναι εύθραυστο και η στρατιωτική δύναμή του ραγίζει. Πρόκειται για σημαντική συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ - ΜΠΕ


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.