ΔΣ Μεγαλόπολης για το εδαφικό σχέδιο: Εντάσεις, βαριές εκφράσεις και στο τέλος απόφαση (vid)

ΔΣ Μεγαλόπολης για το εδαφικό σχέδιο: Εντάσεις, βαριές εκφράσεις και στο τέλος απόφαση (vid)

Ιούνιος 26, 2021 - 11:13
0 σχόλια

Την Πέμπτη 24 Ιουνίου έγινε η έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Μεγαλόπολης με θέμα: Συζήτηση – Κατάθεση απόψεων/προτάσεων επί του διαμορφωμένου κειμένου Εδαφικού Σχεδίου Δίκαιης Μετάβασης (ΕΣΔΙΜ) Μεγαλόπολης.

Η συνεδρίαση έγινε με τηλεδιάσκεψη και κράτησε περίπου 5 ώρες.

Η τελική απόφαση που πάρθηκε από όλους , εκτός της παράταξης της Λαϊκής Συσπείρωσης , αναφέρει ότι το δημοτικό συμβούλιο είναι αντίθετο στο αναθεωρημένο εδαφικό σχέδιο Μεγαλόπολης, το οποίο δεν έχει συμπεριλάβει τις παρατηρήσεις που έστειλε η Μεγαλόπολη στην πρώτη διαβούλευση. Το δημοτικό συμβούλιο ζητάει να μην υπάρχει αναφορές για έμμεσα πλητόμμενους δήμους και τα κίνητρα και οι χρηματοδοτήσεις να πηγαίνουν μόνο την Μεγαλόπολη , όχι στους όμορους δήμους που αναφέρονται μέσα στο σχέδιο.

Το συμβούλιο επίσης αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως από τους 3 βουλευτές Αρκαδίας ( Βλάση, Παπαηλιού και Κωνσταστινόπουλο) , από όλους τους περιφερειακούς συμβούλους και από όλους τους εταίρους του ΣΔΑΜ , να δηλώσουν αν συμφωνούν ότι μόνο η Μεγαλόπολη θα λάβει τα κίνητρα και τις χρηματοδοτήσεις της απολιγνιτοποίησης.

Τέλος θα συνεχιστεί η νομική υποστήριξη του δήμου και αναζητηθεί κάθε τρόπος αντίδρασης για να γίνουν προσφυγές όπου χρειαστεί.

Η αρχική πρόταση του Δημάρχου Μεγαλόπολης ήταν να ζητήσει η Μεγαλόπολη να υπάρχει διακριτή μεταχείριση με επιπλέον 20% κινήτρων και χρηματοδοτήσεων από τους άλλους δήμους. Αυτή ήταν και η βασική διαφορά με την πρόταση Μιχόπουλου , ο οποίος υποστήριξε ότι πρέπει να ζητηθεί να μην αναγράφονται οι άλλοι δήμοι και η Μεγαλόπολη να λάβει το 100% των κινήτρων.

Την ίδια περίπου πρόταση με του Κώστα Μιχόπουλου είχε και ο Σπύρος Τσιριγώτης, ο οποίος πρότεινε επιπλέον να υπάρχουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Τελικά μετά από 5 ώρες δημιουργήθηκε η τελική πρόταση η οποία όπως αναφέραμε υπερψηφίστηκε.

Για να φτάσουμε όμως σε αυτή την απόφαση, προηγήθηκε μια θυελλώδη συνεδρίαση που σε πολλά σημεία είχε πολύ μεγάλες εντάσεις. Αρκετές φορές ακούστηκαν και πολύ βαριές εκφράσεις.

Τα βίντεο στο Καφενείο Μεγαλόπολης

Ειδήσεις: 
Video: 

Δ.Σ.Μεγαλόπολης , συζήτηση για το αναθεωρημένο Εδαφικό Σχέδιο - Βίντεο 6 , Εντάσεις και διαξιφισμοί


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.