Διευρύνεται το Τουρισμός για Όλους: Αυξάνονται δικαιούχοι και ξενοδοχεία για επιδότηση διακοπών

Διευρύνεται το Τουρισμός για Όλους: Αυξάνονται δικαιούχοι και ξενοδοχεία για επιδότηση διακοπών

Μάιος 29, 2021 - 18:34
0 σχόλια

Περισσότεροι δικαιούχοι θα πάρουν φέτος το voucher για επιδότηση διαμονής σε ξενοδοχεία, ενώ σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη οι πολίτες θα έχουν περισσότερες επιλογές καθώς θα αυξηθούν και τα καταλύματα διαμονής.

Το 25% με 30% των ξενοδοχείων έχει ανοίξει και η διάθεση είναι να ανοίξει η συντριπτική πλειοψηφία, όπως υποστήριξε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Μιλώντας για τις κρατήσεις τόνισε ότι αυτή τη στιγμή αυξομειώνονται βλέπει κυμαίνονται στο 20% -25%, αλλά θεωρεί ότι «θα δούμε σταθερά αυξητική τάση από τα μέσα Ιουνίου και πιστεύω ότι θα παίξει ρόλο και το κλείσιμο των σχολείων στα ξένα κράτη».

Τo πρόγραμμα Τουρισμός για Όλους παρατάθηκε για το 2021, ενώ το voucher που έχει εκδοθεί, ισχύει έως 31.12.2021

Δικαιούχοι e-vouchers για το πρόγραμμα μέσω Τουριστικών Γραφείων είναι όσοι κληρώθηκαν την 31/7/2020.

Ωστόσο, χιλιάδες δικαιούχοι δεν αξιοποίησαν τα voucher που έλαβαν λόγω των περιορισμών που επιβλήθηκαν με τον COVID-19.

H αρχική οδηγία έλεγε: «Μετά την 31η.12.2020 (ημερομηνία λήξης του προγράμματος) τo e-voucher δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθεί. Συνεπώς, οι δικαιούχοι οφείλουν να μεριμνήσουν εγκαίρως για την ενεργοποίησή του, λαμβάνοντας υπόψη ότι σε περίπτωση που στο τουριστικό πακέτο που έχουν επιλέξει περιλαμβάνεται και διαμονή τους σε τουριστικό κατάλυμα, η διάρκεια αυτής θα πρέπει να εξαντλείται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία του προγράμματος, με τελευταία διανυκτέρευση την 30η Δεκεμβρίου 2020».

Τώρα, με νεότερη απόφαση, το πρόγραμμα παρατάθηκε για το 2021.

 

Πληροφορίες: dikaiologitika.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.