Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης Πλατείας στην Κανδήλα

Διακήρυξη δημοπρασίας εκμίσθωσης Πλατείας στην Κανδήλα

Ιούλιος 28, 2015 - 13:23
0 σχόλια

Εκτίθεται σε δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία, η εκμίσθωση, της Πλατείας Τ.Κ. Κανδήλαςγια τη διεξαγωγή του πανηγυριού στις 14 και 15 Αυγούστου 2015.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ Τ.Κ. ΚΑΝΔΗΛΑΣ, Δ.Ε. ΛΕΒΙΔΙΟΥ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Έχοντας υπόψη:

α) Τις διατάξεις του Π.Δ. 270/1981,

β) Τις διατάξεις του Ν.3463/2006,

γ) Τις διατάξεις του Ν.3852/2010,

δ) Τη με αριθμό 359/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου,

ε) Τη με αριθμό 437/2015 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, με την οποία καθορίστηκαν οι όροι της δημοπρασίας,

ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ

ότι εκτίθεται σε δημόσια πλειοδοτική δημοπρασία, η εκμίσθωση, της Πλατείας Τ.Κ. Κανδήλας για τη διεξαγωγή του πανηγυριού στις 14 και 15 Αυγούστου 2015.

Οι όροι της διακήρυξης, σύμφωνα με τους οποίους η επιτροπή θα ενεργήσει τη δημοπρασία, είναι οι εξής :

ΑΡΘΡΟ 1ο 

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί  στο Δημοτικό Κατάστημα Τρίπολης στη Διεύθυνση Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης την 4η του μήνα Αυγούστου του έτους 2015, ημέρα Τρίτη, ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής.

Ώρα έναρξης αποδοχής προσφορών 11.30 π.μ.

Ώρα λήξης αποδοχής προσφορών 12.00 το μεσημέρι

Στην περίπτωση που η δημοπρασία αποβεί άκαρπη για οποιοδήποτε λόγο, θα επαναληφθεί την επόμενη εβδομάδα της αρχικής δημοπρασίας, την ίδια ημέρα, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο.

ΑΡΘΡΟ 2ο

Η δημοπρασία  θα είναι πλειοδοτική, φανερά και προφορική, ενώπιον της κατά νόμο επιτροπής. Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά. Τα πρακτικά της δημοπρασίας συντάσσονται εφ' απλού χάρτου.

ΑΡΘΡΟ 3ο

Η μίσθωση θα είναι για το χρονικό διάστημα 14 και 15 Αυγούστου 2015, για την διενέργεια του Τοπικού Πανηγυριού που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Τοπική Κοινότητα Κανδήλας του Δήμου Τρίπολης.

ΑΡΘΡΟ 4ο

Ως πρώτη προσφορά ορίζεται το ποσό των 100,00€. Η διαφορά μεταξύ των προσφερομένων ποσών κατά την ώρα της δημοπρασίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 50,00 €.

Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη. Κάθε προσφορά είναι υποχρεωτική για τον πλειοδότη, η υποχρέωση δε αυτή μεταβαίνει αλληλοδιαδόχως από του πρώτου στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικά τον τελευταίο πλειοδότη.

ΑΡΘΡΟ 5ο

Για να γίνει κάποιος δεκτός στη δημοπρασία πρέπει:

α) να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή και ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας και έτσι θα καταστεί αλληλεγγύως και εις ολόκληρον υπεύθυνος μαζί με αυτόν για την πλήρωση των όρων της σύμβασης,

β)Εγγυητική επιστολή σύμφωνα με το άρθρο 6 της παρούσας.

ΑΡΘΡΟ 6ο

Για να συμμετάσχει κανείς στη δημοπρασία, πρέπει να προσκομίσει εγγυητική επιστολή Τραπέζης, ίσης προς το 5% επί του ύψους της πρώτης προσφοράς για το σύνολο του μισθώματος δηλαδή ποσό 5,00€, που θα απευθύνεται προς το Δήμο Τρίπολης για συμμετοχή στη δημοπρασία εκμίσθωσης Πλατείας της Τ.Κ. Κανδήλας για το χρονικό διάστημα από 14 έως  και 15 Αυγούστου  2015.

Μετά το πέρας του διαγωνισμού, θα επιστραφούν οι εγγυητικές συμμετοχής πλην αυτής του πλειοδοτούντος, που θα κρατηθεί μέχρι της υπογραφής της σύμβασης.

ΑΡΘΡΟ 7ο

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά κανένα δικαίωμα για αποζημίωση από τη μη έγκριση των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου.

ΑΡΘΡΟ 8ο

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται μέσα σε δύο (2) ημέρες από την κοινοποίηση, που θα γίνει με αποδεικτικό παραλαβής της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής "Περί κατακύρωσης ή έγκρισης του αποτελέσματος της δημοπρασίας", να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του, για τη σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, διαφορετικά η κατατεθείσα εγγυητική επιστολή συμμετοχής θα καταπίπτει υπέρ του Δήμου με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, ο δε πλειοδότης δια της συμμετοχής του στο διαγωνισμό αποδέχεται ότι παραιτείται των ενδίκων μέσων. Στην περίπτωση αυτή, ο Δήμος ενεργεί ελεύθερα αναπλειστηριασμό του ακινήτου.

ΑΡΘΡΟ 9ο

Ο μισθωτής δια της συμμετοχής του στο διαγωνισμό αποδέχεται ότι έλαβε  γνώση της πραγματικής κατάστασης του μισθίου και έχει βρει αυτό της απολύτου αρεσκείας του και απολύτως κατάλληλο για την χρήση που μισθώνεται. Ο Δήμος Τριπόλεως δεν θα ευθύνεται, για την ύπαρξη οποιουδήποτε ελαττώματος, δουλείας ή ελλείψεως για το μίσθιο, ούτε θα υποχρεούται από κει και πέρα στην επιστροφή ή μείωση του μισθώματος, ούτε την αζήμια  λύση της μίσθωσης.

ΑΡΘΡΟ 10ο

Απαγορεύεται ρητά στον μισθωτή – πλειοδότη κάθε μεταβολή της χρήσης του μισθίου ή να υπομισθώνει το συγκεκριμένο μίσθιο σε οιονδήποτε τρίτο ή την παραχώρηση του σε τρίτους χωρίς προηγούμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΑΡΘΡΟ 11ο

Το μίσθωμα μετά του αναλογούντος χαρτοσήμου θα καταβληθεί με την υπογραφή του συμφωνητικού.

ΑΡΘΡΟ 12ο

Ο μισθωτής υποχρεούται να διατηρεί την κατοχή του μισθίου σε καλή κατάσταση, είναι υπεύθυνος για την καθαριότητα της πλατείας και πέραν της λήξεως να παραδώσει το μίσθιο στην ίδια κατάσταση που το παρέλαβε αλλιώς θα ευθύνεται για αποζημίωση για τυχόν ζημίες που έχουν προκληθεί.

ΑΡΘΡΟ 13ο

Όλοι οι όροι του παρόντος θεωρούνται ως ουσιώδεις και σημαντικοί, η δε τυχόν παραβίασή τους γεννάει όλα τα εκ του νόμου δικαιώματα αλλά και με την παραβίασή τους επέρχονται τα αποτελέσματα που ορίζονται στο παρόν.

ΑΡΘΡΟ 14ο

Τα κηρύκεια δικαιώματα  της δημοπρασίας βαρύνουν τον τελευταίο πλειοδότη.

Πληροφορίες και αντίγραφα της διακήρυξης της δημοπρασίας παρέχονται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από το Τμήμα Εσόδων και Δημοτικής Περιουσίας στη Διεύθυνση Λαγοπάτη 45 και Αταλάντης, τηλ.: 2713-600459.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.