Αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Ο σχεδιασμός και οι απαγορεύσεις (pics,vid)

Αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου - Ο σχεδιασμός και οι απαγορεύσεις (pics,vid)

Αύγουστος 13, 2020 - 19:10
0 σχόλια

Τροχονομικούς ελέγχους πραγματοποιούν τα συνεργεία της Τροχαίας στην Τρίπολη με στόχο την ασφαλή μετακίνηση των οδηγών και την αποφυγή  τροχαίων ατυχημάτων.

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Τρίπολης, κύριος Θωμάς Δήμος βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης 13 Αυγούστου στην είσοδο της πόλης,  όπου μαζί με τους συναδέλφους του προχωρούσαν σε ελέγχους διερχόμενων οδηγών, αλλά και λεωφορείων, προκείμενου να διαπιστώσουν αν επιβάτες των υπεραστικών φορούσαν μάσκα.

Ο διοικητής ενόψει του εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου μίλησε για τα αυξημένα μέτρα τροχαίας σε όλη την επικράτεια τα οποία λαμβάνει η Ελληνική Αστυνομία, σημειώνοντας ότι θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου

Στην συνέντευξη που μας παραχώρησε μίλησε για το ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο που έχει εκπονήσει η Ελληνική Αστυνομία ενόψει  του εορτασμού του δεκαπενταύγουστου  με σκοπό την καλύτερη τροχονομική αστυνόμευση για την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών και την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο όλου αυτού του σχεδιασμού η διεύθυνση Αστυνομίας Τροχαίας Αρκαδίας έχει κινητοποιήσει όλο το αστυνομικό προσωπικό και κυρίως αυτό των δυνάμενων της τροχαίας με σκοπό της αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων.

«Έχουμε επισημάνει τα σημεία όπου τα προηγούμενα χρόνια γίνονται τροχαία ατυχήματα και στα σημεία αυτά θα υπάρχουν κλιμάκια της αστυνομίας για την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων» είπε.

Πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχουν την σωστή οδηγική συμπεριφορά η οποία θα δώσει και τα σωστά αποτελέσματα όπως την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων και την ασφαλή μετακίνησή μας

Τέλος ο διοικητής δίνει συμβουλές για το τι πρέπει να ελέγξουμε στο όχημα μας πριν κάνουμε κάποιο ταξίδι, επισημαίνοντας ότι όταν οδηγούμε πρέπει πάντα να φοράμε ζώνη ασφαλείας στα οχήματά και αντίστοιχα οι αναβάτες να φορούν κράνος.

Δεν οδηγούμε όταν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, διατηρούμε χαμηλές ταχύτητες και ακλουθούμε τις  υποδείξεις των τροχονόμων

Υπενθυμίζεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις τόσο για την ασφαλή μετακίνηση, όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Αυξημένοι τροχονομικοί έλεγχοι ενόψει Δεκαπενταύγουστου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.