Απόκριες 2024 στο Βαλτεσινίκο (pics,vid)

Απόκριες 2024 στο Βαλτεσινίκο (pics,vid)

Μάρτιος 20, 2024 - 11:34
0 σχόλια

Στο Βαλτεσινίκο αποχαιρετίσαμε το τελευταίο Σαββατοκύριακο των Αποκρεών, με πολύ χορό, αποκριάτικα παιχνίδια, μασκάρεμα, τσουκαλόκαφτο, μακαρονάδα και έθιμα της Αποκριάς. Το διήμερο έκλεισε με το κάψιμο του καρνάβαλου ατην κεντρική πλατεία.

Αν και ο καιρός μας έφερε κάποιες δυσκολίες, καταφέραμε, με την όρεξη και την ωραία ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί, να τον αγνοήσουμε και να βαδίσουμε στην πορεία που εξ αρχής, είχαμε χαράξει.

Έτσι ξεκινήσαμε το Σάββατο απόγευμα με χορούς γύρω από την φωτιά, απολαύσαμε τσουκαλόκαφτο με συνοδεία μακαρονάδας που έβραζε στο καζάνι δίπλα μας και αναβιώσαμε το έθιμο των αυγών στη φωτιά.

Την  Κυριακή το απόγευμα πέρασε ένα τρίωρο νομίζοντας ότι είναι αφιερωμένο μόνο στους μικρούς μας φίλους! Όμως και όλοι οι μεγάλοι γύρω τους γελάσαμε με το βάψιμο των προσώπων τους, τα αποκριάτικα τους παιχνίδια όπως λουκουμομαχίες, γιαουρτομαχίες και πολλά άλλα. Στο τέλος της εκδήλωσης  το κάθε παιδί  πήρε από ένα μπαλόνι σε διάφορα σχήματα. Αν και είχε προγραμματιστεί να γίνουν όλα αυτά στην πλατεία, οι σποραδικές ψιχάλες μας υποχρέωσαν για την καλύτερη διεξαγωγή της εκδήλωσης να  μεταφερθούμε στον φιλόξενο χώρο της Κληματαριάς, που τόσο πρόθυμα μας παραχώρησε.

Τελειώνοντας, όλοι μαζί μεταφερθήκαμε στην πλατεία που κάψαμε τον καρνάβαλο και συνεχίσαμε να χορεύουμε γύρω του με παραδοσιακά αποκριάτικα και δημοτικά τραγούδια.

Το κέφι και η όρεξη περίσσευαν και με το ζόρι σταματήσαμε αργά το βράδυ, δίνοντας μία υπόσχεση ότι του χρόνου θα είμαστε ακόμα πιο έτοιμοι για πολύ περισσότερες δράσεις!

Μερικές φωτογραφίες και αποσπάσματα από βίντεο μπορείτε να απολαύσετε παρακάτω.

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!! ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!

Της Αφροδίτης Παπαγεωργίου

Δείτε περισσότερα στο xoresivios.gr

Video: 

Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 Πλατεία Βαλτεσινίκου.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.